De beste snorkelplek volgens Shoestring reizigster Michelle

Naast goed surfen, vulkanen beklimmen, fietsen door de prachtige rijstvelden en tempels bezoeken, is er ook genoeg te bewonderen in de onderwaterwereld van Bali. Rondom het eiland vind je veel plekken waar je als snorkel liefhebber je hart op kunt halen. In het noordwesten vind je het eilandje Menjangan waar je misschien wel het mooiste koraalrif van Bali vindt! Shoestring reizigster Michelle deed deze excursie en deelt haar ervaringen. 

De meest bijzondere vissen, schelpen en krabben

Vanaf het noordwesten van Bali zijn we met een bootje, waar ongeveer tien mensen in konden, richting het eiland Menjangan gevaren. In het rustige lichtblauwe water zagen we onderweg steeds vliegende vissen langs de boot springen. We stopten eerst vlakbij een enorm oppervlakte aan koraal, waar we vanaf de boot heen zwommen. Het fijne aan deze excursie was dat de gids ons leidde door het koraal. Onderweg liet hij bijzondere vissen, schelpen en krabben zien. Ook toen we bij een wat grotere agressieve vis kwamen was ik blij dat we een gids mee hadden. Hij vertelde dat de vis de eitjes beschermde en hij leidde ons om de vis heen. Het koraaloppervlak is niet alleen groot, maar het is ook heel mooi en er zwemmen onwijs veel soorten vissen. Ik heb onder andere Nemo en Dory uit de film Finding Nemo gespot!

Menjangan eiland

Voor de lunch zijn we aangemeerd bij het kleine eiland Menjangan. We kregen een lekkere Indonesische lunch mee zodat we zelf een plekje konden vinden op het eiland om te gaan lunchen. Ik noemde het eiland in eerste instantie het olifanteneiland vanwege het grote beeld van hindoegod Ganesh dat er staat. Tijdens het eten zagen we tot onze verassing een hert lopen en de gids vertelde dat Menjangan in het Balinees 'hert' betekent. Het schijnt dat het eiland alleen wordt bewoond door een groep herten en een paar monniken. Na de lunch zijn we verder gaan snorkelen. Dit keer zijn we naar een deel van het eiland gevaren waar de koraalwand zo’n 10 á 20 meter verder naar beneden gaat. Bij dit deel zijn we hele scholen vissen tegengekomen en zelfs een schildpad! Tijdens deze excursie heb ik mij echt verbaasd over de schoonheid van deze plek. Ik heb al op verschillende plekken op Bali gesnorkeld, maar tot nu toe vond ik dit echt de beste en leukste plek op te snorkelen op Bali.

Wil je ook naar Indonesië?