De Azoren liggen midden in de Atlantische Oceaan. Niet geheel verrassend dat je hier dan ook veel verse visgerechten kunt krijgen. Een daarvan is verse tonijn, die ik zowel op het eiland São Miguel als op het eiland Terceira heb geproefd.
In het centrum van Ponta Delgada vind je het lokale restaurant: A Tasca. Je moet er soms even in de rij staan, maar het feit dat je ook echt tussen lokale bewoners in de rij staat, is al een goed teken. We hadden als tip van onze lokale gids gekregen om zeker een keer een tonijnsteak te bestellen op het eiland en daar gingen we dan. De tonijnsteak was bereid met een krokant laagje van sesamzaadjes. Het was echt heel erg lekker! Sowieso was de sfeer in het restaurant goed en waren alle gerechtjes die we om het hoofdgerecht heen bestelden ook erg lekker, dus een echte aanrader.
Nog een tip die wij van onze gids Daniël kregen was: Lapa. Een klein schelpdiertje. De kokkels in Nederland gaan er altijd goed in, dus toen we de Lapa’s op het menu zagen staan bij een restaurant, dachten we: we bestellen een pannetje om te sharen. Het zag er behoorlijk indrukwekkend uit en het rook lekker. Smaken verschillen, ik was hier iets minder fan van, maar menig mens zal het ongetwijfeld niet met mij eens zijn. Toch een kwestie van zelf uitproberen hier!
Op Terceira kregen wij in Angra do Heroísmo ook weer een paar restaurants als tip van onze lokale gids Tanja. We kozen voor het restaurant Tasca Das Tias. Toen ik het menu bekeek zag ik ook weer tonijnsteak staan en omdat het alweer een paar dagen geleden was, dacht ik: we gaan er weer voor! Deze steak was anders bereid, namelijk geen krokant laagje van sesamzaadjes, maar gewoon simpel gekruid. Ook deze variant was weer smikkelen.