4x de leukste excursies om te doen in Litouwen

#1 Trakai tour

Gelegen op slechts 25 kilometer van Vilnius ligt Trakai, een stad met een rijke geschiedenis als voormalige hoofdstad van Litouwen. Tijdens de Trakai tour verken je niet alleen het indrukwekkende Trakai kasteel, maar geniet je ook van de betoverende meren die het kasteel omringen. Vroeger woonden de Litouwse groothertogen in Trakai en was het een belangrijke en machtige stad, maar vandaag de dag straalt het vooral als een prachtig stadje in een waterrijke omgeving. Zodra je in Trakai aankomt, volg je het pad dat begint bij het treinstation. Deze route voert je langs de charmante stad Trakai en het schiereiland, totdat je uiteindelijk aankomt bij het majestueuze kasteel. Het is een wandeling van ongeveer 5 kilometer, waarbij je onderweg kunt genieten van de schitterende omgeving.

#2 Street art tour

Als je op zoek bent naar een unieke ervaring tijdens je bezoek aan Vilnius, dan is de street art tour een absolute aanrader. Tijdens een wandeling van ongeveer 6,5 kilometer kun je de levendige en kleurrijke wereld van street art ontdekken. Het bijzondere aan deze tour is dat maatschappelijke street art hier pas halverwege de jaren 80 opkwam, wat betekent dat het relatief nieuw is in Litouwen. Tijdens de tour wandel je onder andere door de straten Pylimo, Arkliu, Odiminiu en Uzupis, en verken je het voormalige Joodse Getto. Je zult versteld staan van de verscheidenheid aan stijlen, technieken en boodschappen die de straten van Vilnius sieren. Van kleurrijke muurschilderingen tot gedetailleerde graffiti, elke hoek onthult een nieuw kunstwerk en een verhaal!

#3 Kajakken

Naast de Trakai tour en de street art tour kun je in Vilnius nog meer leuke excursies doen. Als je van een actievere ervaring houdt, is kajakken op de rivier Neris misschien iets voor jou! Tijdens deze toch eigenlijk wel ontspannende tocht van ongeveer 2 uur kun je de stad vanaf het water bewonderen en genieten van het prachtige uitzicht op bezienswaardigheden zoals de Gediminas-toren. Onderweg kom je ook een dok tegen met een indrukwekkende graffiti galerij. 

#4 Pūčkoriai hiking trail

Als je even aan de drukte van de stad wilt ontsnappen, dan is de Pūčkoriai-wandelroute een leuke invulling van je dag. Deze 5 kilometer lange wandeling voert je door het regionale park Pavilnys, waar je kunt genieten van de prachtige natuur en het uitzicht op de Vilnelė-rivier en de omliggende bossen vanaf de 65 meter hoge Pūčkoriai-rots. Daal af in de vallei van de rivier en beklim het Pučkoriai-heuvelfort. Indrukwekkend!

Wil jij ook met Shoestring naar Litouwen?

Kies voor onze nieuwe single- of groepsreis die 4 landen combineert:

Groepsreis Polen en de Baltische Staten - 12 dagen
Laat je verrassen tijdens deze onvergetelijke rondreis door Litouwen, Letland, Estland en Polen. Natuurlijk bezoek je de hoofdsteden van deze landen, waar je kunt genieten van een schat aan cultureel en historisch erfgoed. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken!

Naast de eerdergenoemde excursies in Vilnius heb je vanuit Riga de kans om het prachtige Kremeri Nationaal Park te verkennen, de architectonische pracht te bewonderen en een bezoek te brengen aan de charmante kustplaats Jurmala. Laat je in Polen verwonderen door de bruisende energie van Warschau. Maak kennis met de Baltische parel Tallinn, waar oude charme hand in hand gaat met moderne vibes. En vergeet niet de spectaculaire landschappen die je onderweg zult tegenkomen!