Ga je naar Estland, dan mag je deze highlights niet overslaan!

Top 5 highlights van Estland

Must-sees van Tallin

1. In het oude stadsgedeelte van Tallinn kan je gerust een hele dag vertoeven. Het lijkt haast alsof de tijd daar is stilgestaan. Leuk is om bovenaan het centrum te beginnen en langzaam aan naar het centrum beneden te lopen. Maak een stop bij een van de mooiste vieuwing points van de stad: Patkuli-uitkijkplatform. Bij elk uitzichtpunt heb je een ander panoramisch uitzicht over de stad, maar bij deze heb je een overzicht over de stad met ook de stadsmuren. Als je eenmaal beneden bij het grote plein en het symbol van de stad 'het stadhuis' bent aangekomen ben je wel toe aan een lekkere zoete versnapering. Stap het oudste café van de stad Maiasmokk binnen, en je zult direct begrijpen waarom wij dit café aanraden!

2. Als lunchspot kan ik de overdekte Balti Jaam Market aanraden. Daar vind je verschillende kraampjes en winkels waar je een goedkope en snelle hap kan eten. Het aanbod is heel groot, van kleine kraampjes buiten in het overdekte gedeelte tot mega allemaal heerlijk ruikende tentjes binnen. Vraag je je af wat je hier allemaal kunt eten, dan is het aanbod zeer gevarieerd. Wil je echt de lokale keuken proeven? Besteld dan bijvoorbeeld Pirukad, dit zijn kleine pasteitjes meestal gevuld met vlees of een broodje haring. Maar ook de andere keukens zijn het proeven zeker waard! De Balti Jaam Market is ook gewoon een leuke plaats om door te wandelen en foto’s te nemen van de verscheidenheid aan producten.

3. In het Kadriorgpark staat het zomerverblijf van tsaar Peter de Grote van Rusland. Binnenin vind je een heel mooi museum, maar ook een wandeling door het park is al zeker de moeite waard. In de zomer en later in het voorjaar staat deze tuin namelijk compleet in bloei. Plof lekker neer op een van de vele bankjes en geniet van alles wat je om je heen ziet.

4. Ben je in voor een avonddiner met een historische drama show? Bezoek dan het restaurant Olde Hansa, gelegen in het hart van Tallinn. Het heeft genoeg ruimte binnen (en in de zomer ook buiten) dus je kunt er gemakkelijk met de hele groep een hapje eten. Het menu heeft heerlijke gerechten uit de Estische keuken op het menu staan. Probeer zeker ook het huisbier, dat gemaakt is volgens traditioneel recept uit de Middeleeuwen, of een lokaal honingbiertje.

5. Ook heeft Estland een Summer Capital, genaamd Parnu. Een klein kuststadje waar je lekker kan uitwaaien of heerlijk kunt genieten van de zon. Ook voor de Estlanders zelf is dit in de zomer de hotspot waar iedereen naar toe gaat!

Wil jij ook met Shoestring naar Estland?

Kies voor een single- of groepsreis naar Estland!

Tijdens onze 12-daagse rondreis die meerdere landen combineert, sluit je je reis af in Tallinn. De Estse hoofdstad is een echte terrasjesstad, vooral in de omgeving van het centrale Raadhuisplein barst het ervan. Je kunt er heerlijk eten of de lokale drank proeven: Vana Tallinn. Tallinn is ook een populaire plaats om uit te gaan, vooral onder de Finnen uit Helsinki die hier in het weekend komen stappen in de trendy clubs, discotheken en bars.

Bezoek ook zeker Town Hall Square, een belangrijk plein in het oude centrum van Tallinn. Optioneel kun je een bezoekje brengen aan Rocca Al Mare, waar je het Estonian Open Air museum vindt. Ga lekker wandelen door het bos en de weiden en krijg een goed beeld van het leven in Estland in de 18e, 19e en 20e eeuw. Je vindt namelijk 14 boerderijen en andere typische gebouwen die je in een dorp mag verwachten. Denk aan een kerk, een school, een brandweerkazerne, maar ook vissersschuren langs de zee.