Voor de échte avonturiers

Reizen door het nog relatief onontdekte Georgië en Armenië betekent je verwonderen over piepkleine dorpjes, waar je terug in de tijd lijkt te gaan. Dwaal door oude kerkjes, forten en steden uitgehouwen in de rotsen en maak kennis met de gastvrije bevolking. Liefhebbers van ongerepte natuur en ruige bergen kunnen hier hun hart ophalen. Benieuwd naar onze top 5 must-sees? Lees snel verder!

Hoogtepunt 1: De grottenstad Khndzoresk (Armenië)

De grottenstad Khndzoresk ligt in een kloof, aan de overzijde van een hangbrug. Je dient voor deze tocht geen hoogtevrees te hebben... In de tufstenen heuvels zijn tal van huizen uitgehakt. Je kijkt je ogen uit in deze sprookjesachtige omgeving.

Hoogtepunt 2: Kerken en kloosters

De kerken en kloosters die je door heel Georgië en Armenië tegenkomt, zijn steeds weer uniek. Ze liggen meestal op spectaculaire plekken in het landschap en een aantal staan op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Je camera draait tijdens deze reis overuren!

Hoogtepunt 3: Mtshketa(Georgië)

De stad Mtshketa ligt op een strategische plek; twee rivieren vloeien hier samen. In de oude Georgische hoofdstad zijn verschillende historische gebouwen, zoals de Svetitschoveli-kathedraal uit de 11e eeuw te zien. De stad met haar vele monumenten staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Hoogtepunt 4: Panoramische uitzichten

Het overwegend ongerepte landschap telt veel meren en woeste beken. In beide landen kun je prachtig wandelen! Met een oppervlakte van 5000 km² is het Sevanmeer zeker voor een klein land als Armenië enorm. Het strekt zicht meer dan 100 km tussen de indrukwekkende bergen van de Kaukasus uit.

Hoogtepunt 5: Vardzia (Georgië)

Dit complex van grotnederzettingen groeide onder de legendarische koningin Tamari uit tot een Koninklijke stad met kathedralen, kloosters, winkels, huizen en paleizen. Hoewel een deel van het complex is verwoest door aardbevingen is het nog steeds een imponerend gezicht.