3x wat te doen in Bocas del Toro

Isla Colon
Het drukste eiland is Colon en vanaf daar kun je met een watertaxi heel makkelijk naar de andere eilanden. Het stadje Bocas del Toro is het belangrijkste dorpje van de eilandengroep. Het is heel klein en je kunt dus ook alles lopend doen. Maar je ziet hier ook veel mensen op de fiets. Die kun je hier ook huren. Het is een typisch Caribisch stadje met gekleurde houten huisjes op palen. Bocas heeft de Caribische sfeer goed weten te behouden en is de afgelopen jaren weinig veranderd. Naast het dorpje vind je er vooral veel jungle en mooie verlaten strandjes waar je kunt zwemmen. 

Filthy Friday
Mocht het je gebeuren dat je op een vrijdag op Bocas del Toro bent, dan mag je het beruchte festival Filthy Friday absoluut niet missen! Met dit festival ga je naar drie verschillende eilanden om te feesten. Echt een heel leuk concept! Lekker de hele dag een beetje dansen op foute muziek en als je het warm krijgt, neem je gewoon een duik in zee. Dit feestje kost je 30 euro en daar zit een Filthy Friday shirt, tasje en vervoer naar de verschillende eilanden bij in. Ik heb me hier in ieder geval heel goed vermaakt. Mocht je er nou niet op een vrijdag zijn, dan kun je in de avonden genoeg andere leuke feestjes vinden, bijvoorbeeld bij Beachclub Summer of bij Selina hostel op Isla Colon. 

Red Frog Beach
Wil je liever wat meer de rust opzoeken? Ga dan naar het eiland Bastimentos. Hier vind je het witte zandstrand Red Frog Beach waar je heerlijk kunt relaxen. Je vindt hier ook genoeg bars en restaurants. Dus je kunt je hier prima een dagje vermaken. Dit strand wordt Red Frog Beach genoemd omdat je er daadwerkelijk kleine rode gifkikkertjes kunt vinden op sommige plekken. Hiervoor moet je wel een goed stel ogen hebben. Ook is de kans groot dat je tijdens je rit in de watertaxi, van of naar Colon, dolfijnen zult spotten! Deze zitten hier namelijk heel veel en vinden het leuk om naast de boot uit het water te springen. 

Wanneer je tijdens jouw Shoestring reis op Bocas del Toro verblijft, zul je je in ieder geval zeker niet vervelen. Je kunt je dagen vullen met: snorkelen, een boottour langs verschillende eilanden, scuba diving, kajakken en lekker zwemmen bij de mooie strandjes van de eilanden in dit gebied. Voor de liefhebber is het ook nog mogelijk om hier paard te rijden. Meer dan genoeg te doen dus!"

Ook met Shoestring naar Panama?

Kies voor een single- of groepsreis: 


Of kies voor een individuele rondreis op maat: