Mijn hoogtepunten van Egypte

#1 De piramides van Gizeh

De piramides van Gizeh behoren tot een van de zeven wereldwonderen van de Oudheid en zijn toch wel een van de meest indrukwekkende bouwwerken van Egypte. Al heb je er al duizenden foto’s van gezien op het internet, het bewonderen van de piramides in het echt blijft heel speciaal. Het is dan ook erg bijzonder om te bedenken dat de piramides meer dan 5000 jaar geleden door mensen gebouwd zijn.

Wil je de mooiste (panorama)foto's maken van de piramides? Vraag dan een lokale gids om je met paard en wagen of met een kameel op een grote afstand van de piramides te brengen. Dit kost maar een paar euro en de rit ernaartoe is ook erg leuk! Ik ben hier samen met mijn reisgenoot met paard en wagen naartoe gegaan. Ook kan je er voor kiezen om bij bepaalde piramides naar binnen te gaan. Dit is iets minder spectaculair dan de buitenkant van de piramides, maar wel leuk om even te bekijken. Er zijn echter geen mummies of schatten meer in de piramides te vinden, want die bevinden zich nu in het Nationaal Egyptisch Museum. 

#2 Het Nationaal Egyptisch Museum

Het Nationaal Egyptisch Museum of het Egyptisch Museum der Oudheden bevindt zich in de hoofdstad Caïro en bevat meer dan 136.000 items uit de Egyptische Oudheid. Je kijkt je ogen uit in dit museum, omdat er zoveel bijzondere schatten te vinden zijn. Vooral het gouden masker van Toetankamon en de vele mummies zijn erg indrukwekkend om te zien. Het Nationaal Egyptisch Museum is zeker een must-see, tijdens je reis naar Egypte!

Wil jij ook het Nationaal Egyptisch Museum bezoeken tijdens jouw reis naar Egypte? Boek dan de optionele stadstour door Caïro. Hierbij bezoek je het Nationaal Egyptisch Museum, de oude Citadel en de Khan al-Khalili bazaar. 

↦ Bekijk onze excursies groepsreis Egypte

↦ Bekijk onze excursies groepsreis Egypte: Cultuur & Strand

#3 De woestijn verkennen

Het grootste gedeelte van Egypte bestaat uit woestijn, dus je zal de woestijn zeker tegenkomen tijdens je reis door Egypte. Wat is er dan leuker om de woestijn te verkennen op de kameel of met een quad.  Tijdens mijn reis door Egypte, heb ik zowel met de quad als met een kameel de woestijn verkend. Vooral het quadrijden door de woestijn vond ik erg indrukwekkend. Zorg wel dat je armspieren een beetje getraind zijn, want het kan er soms heftig aan toe gaan tijdens het rijden. Je rijdt namelijk niet over een geasfalteerde weg.

Let op! Toeristische kamelen worden niet altijd goed behandeld en als je twijfels hebt over de gesteldheid van de dieren, doe het dan vooral niet!


                                

#4 Snorkelen in de Rode Zee

De onderwaterwereld van de Rode Zee is spectaculair! Ik heb zelf gesnorkeld nabij Hurghada en Giftun Island. De kleurrijke koralen en de grote variatie aan vissoorten lieten mij keer op keer verbazen. Dit is de mooiste plek, waar ik tot nu toe heb gesnorkeld. Zelfs ik, die normaal gesproken bang is voor vissen en andere waterdieren, vond het fantastisch om snorkelend de onderwaterwereld te ontdekken. Er was namelijk zoveel te zien, dat ik er helemaal niet meer over nadacht. 

Hurghada is daarnaast niet de enige plek waar je goed kan snorkelen in Egypte. Andere hotspots voor snorkelen en duiken, zijn: Marsa Alam, Safaga, El Quseir, Dahab en Makadi Bay.

#5 Varen over de Nijl

De Nijl wordt gezien als de levensader van Egypte. Ik heb zelf gevaren over de Nijl in Caïro. Dit is erg leuk om te doen, omdat je de stad toch op een andere manier te zien krijgt. Bovendien zijn er nog zoveel andere plekken om over de Nijl te varen. Wat mij betreft is varen over de Nijl een must, als je in Egypte bent!

 

Ook naar Egypte?

↦ Bekijk onze groepsreizen Egypte

↦ Bekijk onze singlereizen Egypte