5x de mooiste bezienswaardigheden van Quito!

#1 Rooftop terrace van Secret Garden hostel

Ga rond 18:00 uur naar het Secret Garden hostel. Dan start Happy hour en kun je onder het genot van een cocktail of biertje genieten van een prachtig uitzicht over de stad bij zonsondergang.

#2 Walking Tour

Uiteraard raad ik je zoals in iedere stad ook weer aan om een walking tour te doen. Zo kom je langs allerlei mooie koloniale gebouwen. Tijdens de Walking Tour hebben we ook nog een chocoladeproeverij gedaan. Want zoals je misschien weet, is Ecuador een van de grootste chocoladeproducenten ter wereld. Dit omdat hier heel veel cacao groeit. Ze hebben de meest rare smaken zoals chocolade met lemongrass of met chili vlokken.

 

#3 Cotopaxi

Vanaf Quito kun je heel makkelijk de Cotopaxi bezoeken. Dit is een vulkaan in het Nationaal park Cotopaxi, en een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld. Daarnaast is het ook de op een na hoogste berg van Ecuador. De vulkaan ligt ongeveer zestig kilometer ten zuiden van Quito. Ik heb hier een dagtrip naar toe gemaakt waarbij we eerst de vulkaan deels gingen beklimmen en daarna gingen we ervan af mountainbiken. Het was alleen niet extreem steil. Maar door de mooie natuur en het uitzicht op de vulkaan vond ik het alsnog heel tof!

#4 Ciudad Mitad del Mundo

In Quito vind je ook het midden van de evenaar. Dit kun je bezoeken en zo kun je dus tegelijkertijd in het noorden en in het zuiden staan. Ecuador betekent ook letterlijk evenaar. Op de evenaar kun je bijzondere experimenten doen vanwege de zwaartekracht. Zo kun je bijvoorbeeld een ei op een spijker leggen zonder dat deze eraf valt. Dit is nog best lastig, maar het was mij wel gelukt. Wanneer je op de evenaar staat weeg je ook ruim 1kg lichter. Bij Ciudad Mitad del Mundo vind je ook een klein museum over inheemse volken. Zo leer je dus gelijk ook iets van de cultuur. 

#5 Beklim Basílica del Voto National

Hoog op de heuvel in het oude gedeelte van de stad ligt de Basilica del Voto Nacional. Deze kerk wordt beschouwd als de mooiste kerk in Zuid-Amerika. Je kunt de kerk beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht over de stad. 

Je kunt de kerk in. Dit kost je ongeveer $1 per persoon en nog eens 2$ per persoon al je de torens wil beklimmen. De trappetjes die je hiervoor op moet, zijn best gevaarlijk. In Europa zou dit waarschijnlijk nooit kunnen omdat het niet heel verantwoord was. Maar het is evengoed een absolute aanrader om de torens te beklimmen. Je hebt niet alleen een spectaculair uitzicht over de stad, je krijgt ook de kans om op het dak van de kerk te lopen!

Je kunt hier dus makkelijk 5 dagen blijven, zonder je te hoeven vervelen!