Cartagena

Old Town

Cartagena is geen plek om de bezienswaardigheden af te vinken. In plaats daarvan loop je gewoon door alle mooie straatjes in de oude stad en chill je op een van de vele terrasjes. Het oude centrum van de stad is de hoofdreden dat hier zo veel toeristen komen. Het bevindt zich achter de oude stadsmuren. Je vindt hier tal van romantische straatjes met gekleurde huizen en mooie balkons, eeuwenoude kerken en gezellige pleintjes. Op Plaza Bolivar vind je ook regelmatig mensen die een traditionele dans opvoeren. Dit is geweldig om te zien! Verder kun je hier ook op de foto met de kleurrijke fruitverkoopsters. Dit levert de leukste foto’s op! Echter vragen zij hier wel veel geld voor, dus vraag altijd van tevoren wat het kost. 


Heb je de hele dag rondgeslenterd in de oude stad? Dan is het aan het einde van de dag tijd om de zonsondergang te bekijken bij Café del Mar. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht op de oceaan. Je kunt hier gaan zitten of je kunt plaatsnemen op de stadsmuren en een biertje kopen van een straatverkoper en genieten van de zonsondergang. 

Als je in de avond nog graag wilt stappen, kun je het best naar een van de vele rooftopbars gaan met uitzicht op de stad. De rooftopbar waar ik geweest ben heette Eivissa en hier zijn vaak de leukste feestjes. Het heeft verschillende verdiepingen. Maar vooral de rooftop is de moeite waard. Je moet er alleen wel vanuit gaan dat het hier wat duurder is dan in de rest van Colombia. Zo betaal je hier ongeveer 4,5 euro voor een biertje. 

 

Getsemani

Een ander heel leuk gedeelte van Cartagena is Getsemani. Deze wijk ligt net buiten het oude centrum, maar nog wel in de binnenstad en op loopafstand van het oude centrum. Het is een hele gezellige wijk met veel mooie pleintjes, live muziek, gezellige bars en goede restaurants. Hier is het nog wat authentieker dan het oude centrum en je vindt hier ook genoeg kleurrijke straatjes. De reden dat deze wijk zo in trek is, is vanwege de mooie graffiti die je hier vindt. Wandel door de straten van Getsemani om de prachtige graffiti en straatkunst te bewonderen.

Je kunt je in het zonnige en kleurrijke Cartagena dus zeker een paar daagjes goed vermaken.