Guatapé: ontsnap aan het drukke Medellín

#1 Beklim de rots El Peñol

Vlak voordat je in Guatapé aankomt, kom je langs El Peñol. Dit is een steile rots die je kunt beklimmen. De entree om de rots te beklimmen is 5 euro.  Na 740 traptreden sta je bovenop de rots en kun je genieten van een panoramische uitzicht over het kunstmatige meer met haar talloze kleine eilandjes. Bovenop de rots heb je ook een klein restaurantje waar je onder andere bier en ijs kunt kopen.

#2 Dwaal door de kleurrijke straatjes van Guatapé

Als je na het beklimmen van de rots weer met beide benen op de grond staat, kun je een tuktuk nemen naar het stadje. Guatapé is echt super kleurrijk en het staat bekend als een van de mooiste stadjes van Colombia. Als fotograaf kun je hier dus helemaal uitleven. Verder kun je er ook heerlijke koffie en ijsjes kopen. Houd er alleen wel rekening mee dat het stadje niet heel groot is. Je hebt er dus slechts een paar uurtjes nodig.

#3 Ga wakeboarden op het stuwmeer

Op het stuwmeer kun je allerlei verschillende watersporten beoefenen. Zo kun je bijvoorbeeld gaan waterskiën, wakeboarden of een jetski huren. Zelf ben ik heel spontaan met een paar Engelsen gaan wakeboarden. Ik had niet verwacht dit goed te kunnen. Het ziet er namelijk altijd wel moeilijk uit en ik had het nog nooit eerder gedaan. Maar het lukte me eigenlijk heel goed! Ik kon bij de tweede poging namelijk al staan. Ik vond dit echt heel tof om te doen. Bij alle andere mensen in de boot lukte het ook om te staan. Dus twijfel vooral niet als je het nog nooit gedaan hebt. Deze activiteit kost je rond de 13 euro per persoon per uur. 

#4 Breng een bezoek aan de vakantievilla van Pablo Escobar

Voor de Narcos fans onder ons is het mogelijk om een bezoek te brengen aan één van de vakantievilla’s van Pablo Escobar. Je kunt deze villa bezoeken met een tour. De villa heeft een zwembad, sauna, Turks stoombad, elf slaapkamers en badkamers, parkeerplekken voor twaalf auto’s, een gastenverblijf, verblijf voor zijn personeel en een eigen voetbalveld waar hij professionals voor inhuurde om samen met hem een wedstrijdje te spelen. Daarnaast heeft de villa ook nog een discotheek, paardenstallen en een crossbaan. Hoe bizar is het om te bedenken dat dit slechts een van zijn vele huizen is?