4x de absolute Colombia hoogtepunten

Medellin
Ik vond Medellin een heel leuke en interessante stad. Het is lastig voor te stellen dat deze stad een aantal jaar geleden nog een van de grootste moordsteden ter wereld was en dat er voornamelijk geld werd verdiend aan drugshandel. Tegenwoordig is het hier veel veiliger en bruist het er van de leuke barretjes en restaurants. Ondanks het zware verleden van de stad, zijn de inwoners mega vrolijk en doen zij alles aan de wederopbouw van hun stad. De mensen spreken je hier maar al te graag aan en spelen muziek op straat wat het heel gezellig maakt. Een aantal dingen die echt geweldig zijn om te doen hier zijn: paragliden boven de stad, de Comuna 13 graffiti tour en de Real City walking tour. Tijdens deze tour leer je ook heel veel over de stad.

Salento
Salento is een klein en rustig plaatsje met prachtige gekleurde huisjes. Je kunt vanaf hier een van de mooiste hikes van Colombia doen naar Valle de Cocora. Hier vind je de hoogste palmbomen ter wereld! Bovendien kun je hier ook condors spotten. Salento ligt in de koffieregio van Colombia. Daarom is het ook zeker de moeite waard om een zogeheten finca te bezoeken. Dit is een koffieboerderij waar je het gehele productieproces van koffie uitgelegd krijgt. Superleuk om eens te zien en hierna mag je uiteraard ook verschillende koffie proberen. 

Guatapé
Het kleurrijke stadje Guatapé is de perfecte dagtrip om even aan de drukte van Medellin te ontsnappen. De waterrijke omgeving van Guatapé is met al haar kleine eilandjes fantastisch!  Ik kan me goed voorstellen dat Pablo Escobar hier een vakantievilla had. Je kunt hier de steile rots El Peñol beklimmen. Na 740 traptreden sta je bovenop de rots en kun je genieten van het panoramisch uitzicht over het kunstmatige meer met haar talloze kleine eilandjes. Daarna kun je lekker gaan dwalen door de kleurrijke straatjes van Guatapé.

Tayrona National Park
Tayrona National Park is ook een niet te missen plek. Je kunt hier een hike door de jungle maken, met als beloning een heel mooi ongerept strand. Azuurblauwe zee, wapperende palmbomen en witte zandstranden, veel Caribischer dan dit gaat het niet worden. Maar naast mooie stranden vind je in dit park ook heel veel wildlife zoals brulapen, arenden, condors en leguanen. Als je heel veel mazzel hebt, kun je hier zelfs een jaguar of een kaaiman zien. 

Dit zijn de plekken die ik het tofst vond in Colombia. Maar natuurlijk valt er hier nog veel meer te ontdekken! 

Paulien's blogs

In april was het ein-de-lijk zo ver: de reis door Zuid-Amerika waar collega Paulien al zó lang van droomde, ging van start! Voor Shoestring houdt zij een blog bij waarin zij elke week haar reistips, verborgen juweeltjes, en andere leuke verhalen met je deelt. Klik hier om al haar avonturen in Colombia te lezen.

Benieuwd naar haar andere Zuid-Amerika blogs? Je vindt ze hier:

↬ Deel 1: Peru

↬ Deel 2: Bolivia

↬ Deel 3: Ecuador

↬ Deel 4: Spaans leren in Zuid-Amerika

↬ Deel 5: Duurzame tips voor op reis

Veel leesplezier!