Isla de la Plata: budgetvriendelijk alternatief voor de Galapagoseilanden

Isla de la Plata wordt ook wel Galapagos voor de armen genoemd omdat het een stuk betaalbaarder is en je er heel veel fregatvogels, blauwvoet jan-van-genten en albatrossen ziet. De mannetjes van de fregatvogels krijgen een rode borst als een ballon als ze indruk willen maken op de vrouwtjes. De blauwvoet jan-van-genten hebben knalblauwe voeten. Er zijn echt mega veel van deze vogels op het eiland, dus het is niet moeilijk ze te spotten. De vogels zijn ook helemaal niet mensenschuw. Als je er in het juiste seizoen bent (van juni t/m september) heb je ook nog eens dikke kans dat je walvissen spot. Zelf was ik er begin juni en dan is het walvissenseizoen net begonnen, maar ik heb er alsnog eentje gespot! Maar als je hier in juli of augustus bent, zul je de walvissen echt in groepen zien.

Vanuit de boot heb ik ook nog een stuk of zes schildpadden gezien. Prachtige beesten! Tijdens de boottocht terug naar het vasteland heb je ook de optie om te gaan snorkelen. Tijdens het snorkelen kun je zeeschildpadden, reuze mantaroggen en allerlei vissen spotten. Doordat er een gids meegaat, kan die precies aanwijzen waar je wat kunt zien. Ik vond het in ieder geval een heel leuke excursie en ik kan het zeker aanraden als je geen budget hebt voor de Galapagos eilanden, maar wel graag bijzondere dieren wil spotten.


Mocht je nog meer van de omgeving van Puerto Lopez willen bekijken, dan is het ook leuk om naar Los Frailes te gaan. Dit strand staat bekend als het mooiste strand van Ecuador. Dus dit wilde ik persoonlijk niet missen! Je kunt hier direct met een bus heen, maar je kunt ook een korte hike doen van 1,5 uur waarbij je langs verschillende mooie strandjes en uitkijkpunten komt. Dit is wat ik gedaan heb en ik vond het heel mooi en leuk omdat je haast geen andere toeristen tegenkomt! De hike eindigde dus bij Los Frailes. Naast dat het een heel mooi strand is, kun je er ook heerlijk zwemmen doordat de stroming hier niet heel sterk is.