Medellín: de stad van de eeuwige lente

#1 Real City Walking tour

In Medellin kun je gratis deelnemen aan een walking tour. Ik heb deze gedaan via Real City Walking tour. Deze walking tour wordt het best beoordeeld op TripAdvisor en dat is voor een goede reden. De gidsen die hier werken zijn allemaal locals die je niet alleen over de highlights vertellen, maar ook over hun eigen ervaringen. Je leert van alles over Pablo Escobar en hoe men hier tegen hem aankijkt en over de politiek in Colombia. Ik vond het een heel leerzame en interessante tour. 

#2 Comuna 13 tour

Een andere toffe tour is de Comuna 13 tour. Comuna 13 was tot aan 2002 de gevaarlijkste wijk van Medellin. De wijk stond in de jaren 80/90 onder controle van gangs die aangestuurd werden door Pablo Escobar. Na zijn dood in 1993 hebben verschillende gangs geprobeerd de macht over Comuna 13 te krijgen, wat veel doden als gevolg had. Maar tegenwoordig is het een wijk met heel veel mooie graffiti en deze graffiti schilderingen vertellen de verhalen over het verleden van deze wijk. Onze gids vertelde dat hij in deze wijk opgegroeid was en dat hij maar een heel klein gebied had waar hij daadwerkelijk mocht komen. De rest was te gevaarlijk om te komen. Het voelde als een gevangenis voor hem. Maar hij was heel trots op wat de wijk nu geworden was. Ik vond het heel bijzonder om het verhaal echt uit de eerste hand te horen van iemand die zelf deze roerige tijden meegemaakt heeft.

#3 Verken El Poblado

Dit is een ontzettend leuke en groene wijk. Hier heb je totaal niet het meer het idee in Zuid Amerika te zijn, op de salsa muziek na, maar waan je je in een heel hippe sfeer met leuke barretjes, heel goede restaurants en leuke winkeltjes. Dit is ook de beste plek om uit te gaan. Je hebt hier namelijk Parque Lleras waar zowel locals en toeristen met een biertje of sterke drank in het park gaan zitten en daarna naar één van de vele bars gaan. Je hebt hier onder andere Bar Octava waar je een ballenbak binnen in hebt. Als je hierheen gaat, moet je niet te lang twijfelen en gewoon head first de ballenbak in duiken. Dan zul je zien hoe grappig het is!

#4 Parque Arvi

Het mooie van Medellin is dat het een vrij grote stad is, wat best overweldigend kan zijn. Maar tegelijkertijd zit je ook binnen de kortste keren middenin de natuur. Wanneer je de kabelbaan neemt en helemaal tot het eindpunt blijft zitten,  kom je uit bij Parque Arvi. Dit is een heel mooi park waar je even naar toe kunt gaan als je aan de drukte van de stad wilt ontsnappen. 

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten die je in Medellin kunt doen. Er is namelijk nog veel meer wat je kunt doen. Je kunt je hier zeker wel een week vermaken. Alleen moet je wel van grote steden houden.