Op avontuur in Baños

Op mijn eerste dag in Baños heb ik met een groepje een canyoning tour geboekt. Ik had dit al eens eerder gedaan in Indonesië. Maar toen was het gewoon een beetje van watervallen afspringen zonder enige equipment. Dit ging er wel even anders aan toe. Het was meer te vergelijken met abseilen van watervallen. Het was echt superleuk om te doen, maar ook wel spannend soms. Gelukkig legt de gids van tevoren goed uit hoe het werkt en terwijl je de waterval afgaat, geeft hij ook genoeg tips. Naast dat dit heel tof is om te doen, zijn de watervallen waar je vanaf gaat ook heel mooi! Uiteindelijk eindigden we met een soort natuurlijke waterglijbaan. Deze activiteit kost je slechts 25 dollar.

De dag erna ben ik met de bus naar Casa de Arbol gegaan. Dit is een boomhuis bovenin de bergen waar schommels aan hangen. Je kunt hier dus schommelen met prachtig uitzicht op de bergen. En uiteraard kun je dat niet doen zonder een fotootje te maken voor “de Gram”. De man die ons duwde op de schommel, maakte er een hele kermisattractie van, want die duwde zo hard dat je helemaal rond ging draaien. Omdat ik het stiekem zo leuk vond, ben ik samen met een ander meisje nog op zoek gegaan naar een mega hoge swing waar je met zijn tweeën in kon en waarbij je uitzicht had over de stad. Het was best eng omdat je echt een soort vrije val maakt met deze swing. Dus ik gilde het uit! Maar het was de zoektocht wel waard gelukkig! Deze swing is niet heel ver van Casa de Arbol vandaan. Dus je kunt hier gemakkelijk heen lopen. 

Naast deze activiteiten valt er nog veel meer in Baños te beleven. Alleen had ik helaas geen tijd en geld om alles te doen. Maar je kunt hier bijvoorbeeld ook heel goed raften, paardrijden of mountainbiken langs een route waarbij je langs allemaal mooie watervallen komt. Mocht je na deze activiteiten nog energie over hebben, dan kun je altijd nog even het nachtleven van Baños in duiken. Je hebt hier namelijk een heel leuke bar die de Leprechaun Bar heet. Deze bar bestaat uit verschillende ruimtes waarbij iedere ruimte een andere muzieksoort heeft. Ik vond het echt heel leuk uitgaan hier. Het leuke aan uitgaan in Zuid-Amerika is dat iedereen hier wel danst. In Nederland is het ook wel vaak zo dat de mannen aan de bar blijven hangen. Maar hier staat iedereen gewoon op de dansvloer. Heel gezellig dus!