Santa Marta: de perfecte uitvalsbasis

Santa Marta

 

  
 
 
 
 
 
 
Ik hoorde van tevoren van wat mensen dat ze Santa Marta geen leuke en mooie stad vonden en dat je er niks te zoeken hebt. Maar toen ik ‘s avonds aankwam ben ik gelijk de stad in gegaan om wat vrienden te zien, die ik aantrof in een heel gezellig straatje waar allemaal muziek werd gemaakt op straat. Daarna zagen we in een ander leuk straatje nog een breakdance groep die supergoed was! Zij treden blijkbaar iedere avond op in het centrum. In het centrum van Santa Marta heb je meer dan genoeg gezellige barretjes en restaurants! En je kunt hier dus genieten van live optredens. Bovendien heb ik hier het lekkerste schepijs ooit gegeten. Je hebt in het centrum namelijk een heel goede Italiaanse ijssalon. Aangezien het centrum niet heel groot is, kun je hier bijna niet omheen. 

 

Wat kun je bezoeken vanuit Santa Marta?

Santa Marta ligt heel dichtbij Taganga waar je heen kunt om een dagje te snorkelen of zelfs te duiken. Het is hier niet eens nodig om je duikbrevet te hebben. Je kunt namelijk gewoon een proefduik doen met een instructeur samen. Het is zeker de moeite waard om hier de onderwaterwereld van Colombia te ontdekken. Je kunt hier namelijk heel veel verschillende en kleurrijke vissen zien.

Een ander leuk uitstapje is het hippieplaatsje Palomino wat direct aan het strand ligt. Je vindt hier heerlijke zandstranden met tropische palmbomen. Je kunt hier heel goed relaxen en je vindt er ook nog eens de lekkerste restaurantjes zoals Súa waar ze heel goede burgers hebben. Palomino is de ideale plek om even bij te komen van alle indrukken die je tot nu toe hebt opgedaan in Colombia.