Tayrona National Park

Ga vroeg heen & vermijd de lange wachtrijen

In Tayrona National Park vind je wel 150 km2 aan jungle en kilometers aan zandstranden. Het park ligt vlakbij Santa Marta en veel mensen bezoeken het dan ook vanuit hier. De beste tip die ik kan geven is dat je op tijd heen moet gaan. Het park is vanaf 8 uur geopend en dan is het nog niet zo druk bij de ingang en daardoor loop je niet de kans dat je heel lang moet wachten voor je erin mag. Bovendien hoef je de mooie stranden die je tegenkomt tijdens de wandeling dan ook niet met 100 anderen te delen en is het op dat tijdstip nog niet zo warm. Ook is het handig om te weten dat het park ieder jaar tussen 28 januari en 28 februari gesloten is. Mocht Tayrona nou heel hoog op jouw lijstje staan, kun je beter in een andere periode naar Colombia gaan. De wandeling zelf duurt in totaal ongeveer 3 uur. Maar tussendoor kun je lekker op de stranden relaxen. Maar houd er dus wel rekening mee dat een bezoekje aan het park een volle dag in beslag neemt.

Prachtige stranden en wildlife

Hoewel Tayrona enorm groot is, loopt eigenlijk iedereen maar door een klein stuk van het park. Dit is het meest toegankelijke en onderhouden stuk en het is alsnog een wandeling van zo’n 3 uur zonder pauzes. Je kunt niet bij alle stranden zwemmen dus let goed op de stroming en de rode vlaggen op het strand. Het bekendste strand en tevens het eindpunt van de wandeling heet Cabo San Juan. Hier is het echt heel mooi en je kunt hier dan ook prachtige foto’s maken. Je hebt hier ook de mogelijkheid om wat te eten of een souvenir te kopen. Bij het strand dat je tegenkomt voor Cabo San Juan schijn je ook heel goed te kunnen snorkelen. Je hebt hier dan ook de mogelijkheid om een snorkel te huren. Ik heb dit zelf niet gedaan. Maar ik heb op een andere dag wel in Tayrona Park gedoken en dat was echt prachtig! Dus ik kan mij goed voorstellen dat het snorkelen hier ook mooi is. 

Als het aankomt op wildlife, moet je natuurlijk altijd een beetje mazzel hebben. Ik heb zelf twee capibara’s gezien. Dit lijken een soort bevers, maar dan leven ze op het land in plaats van in het water. Verder heb ik heel veel hagedissen gezien waarvan een heel grote groene die totaal niet bang voor mensen was. Toen we alweer bijna het park uit waren zagen we op de valreep nog twee pinché aapjes. Dus dat was wel superleuk! Maar ik heb van andere mensen gehoord dat ze nog veel meer apen hebben gezien hier. Dus er valt in ieder geval genoeg te zien!

Hopelijk heb je iets aan deze tips! Ik vond het in ieder geval heel mooi hier en raad het zeker aan om hierheen te gaan.