Menu

Reizen naar Albaniƫ

Op jouw rondreis Albanië rijd je door de bergen en kijk je neer op zowel de Ionische als de Adriatische Zee. Mooie natuur wisselt af met relaxte stranden en de Albanese cultuur. In het noorden kun je prachtige wandelingen maken door de Albanese Alpen, zoals in het bergdorpje Theth of in Valbona, maar aan de westkust kun je lekker genieten aan het strand van Saranda of Dhermi. 

Breng een bezoek aan de indrukwekkende archeologische vindplaatsen Apollonia en Butrint, maar ontdek ook meer over de recentere geschiedenis van Albanië als je de hoofdstad Tirana bezoekt. De invloeden van oud dictator Enver Hoxha vind je hier nog goed terug. Zo staat er in Tirana een piramide, die bedoeld was als een mausoleum voor Enver Hoxha. Echter dient deze tegenwoordig als glijbaan en zijn de ondergrondse bunkers musea geworden. 

Een rondreis door Albanië biedt een prachtige natuur en bijzondere cultuur. Ga met Shoestring door Albanië reizen en beleef onvergetelijke momenten!

Wil je met je familie op reis naar Albanië? bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Albanië