Menu

Reizen naar Albaniƫ

Op jouw rondreis Albanië rijd je door de bergen en kijk je neer op zowel de Ionische als de Adriatische Zee. Mooie natuur en relaxte stranden wisselen af met de Albanese cultuur. In het noorden kun je prachtige wandelingen maken door de Albanese Alpen, zoals in het bergdorpje Theth of in Valbona, maar aan de westkust kun je lekker genieten aan het strand.

Breng een bezoek aan de indrukwekkende archeologische vindplaatsen Apollonia en Butrint, maar ontdek ook meer over de recentere geschiedenis van Albanië als je de hoofdstad Tirana bezoekt. De invloeden van oud-dictator Enver Hoxha vind je hier nog goed terug. Zo staat er in Tirana een piramide, die bedoeld was als mausoleum voor Enver Hoxha. Echter dient deze tegenwoordig als glijbaan en zijn de ondergrondse bunkers musea geworden. 

Berat, de stad van ‘duizend ramen’ wordt niet voor niks wordt als de mooiste stad van het land gezien met zijn prachtige Ottomaanse huizen. Waar Berat de stad van 1000 ramen wordt genoemd, staat Gjirokastër bekend als de stad van 1000 treden. De reden voor de bijnaam ontdek je al snel als je door de straten loopt.

Een rondreis door Albanië biedt een prachtige natuur en bijzondere cultuur, maar je mag ook zeker de kust niet overslaan. Aan de Adriatische kust ligt Saranda, waar de zon meestal schijnt en het aan het strand heerlijk vertoeven is. Maar ook de minder massaal bezochte stranden Ksamili en Dhermi zijn zeker een bezoek waard. Ga met Shoestring door Albanië reizen en beleef onvergetelijke momenten!

Wil je met je familie op reis naar Albanië? bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Albanië