Menu

Reizen naar Belize

Het kleine Midden-Amerikaanse land Belize ligt ingeklemd tussen de buurlanden Guatemala en Mexico. Een rondreis Belize wordt vaak gecombineerd met beide grotere buurlanden. ‘Goede dingen komen in kleine verpakkingen’ zou een goede slogan zijn voor het Engelstalige Belize, dat tot de onafhankelijkheid in 1981 bekend was onder de naam Brits Honduras.

Belize is voor veel reizigers onbekend. Toch is het land de thuisbasis van de Maya’s, een van ’s werelds meest mysterieuze beschavingen. Nog steeds zijn er Mayaruïnes in het land te vinden, zoals Xunantunich. Deze archeologische tempelstad Xunantunich ligt in de jungle en bestaat uit 25 tempels en 6 grote pleinen. De 40 meter hoge El Catilo tempel is versierd met gebeeldhouwde elementen die astronomische symbolen als de Zonnegod vertegenwoordigen.

Aan de oostkant grenst Belize aan de Caribische Zee. Caye Caulker is een van de eilandjes voor de kust. Maak tijdens je rondreis Belize kennis met de azuurblauwe zee en de witte zandstranden van dit pareltje van Belize. Het is heerlijk slenteren in de branding en genieten van de warme zonnestralen. Ook kun je snorkelen of duiken op het schitterende koraalrif of heerlijk relaxen in het gezelschap van een goed boek in de schaduw van een palmboom. 's Avonds neem je natuurlijk een heerlijke piña colada (of iets anders) in een van de barretjes aan het strand.

Kies voor een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld en verrijk jezelf door een rondreis Belize!