Menu

Reizen naar Bolivia

Besluit je een Bolivia rondreis te maken, dan krijg je zeker geen spijt! Dit kleurrijke land in Zuid-Amerika biedt afwisselende landschappen met enorme hoogte- en temperatuurverschillen en eeuwenoude, boeiende culturen. Het Andes-gebergte en het Titicacameer zijn de meest bekende bezienswaardigheden, maar rondreizen door Bolivia laat je met nog zoveel meer moois kennismaken!

De grote invloed van de Indiaanse cultuur bijvoorbeeld en de daarbij behorende tradities. Of de omvangrijke wijnvelden, indrukwekkende zoutvlaktes en imposante vulkanen… Een rondreis door Bolivia zorgt voor vele onvergetelijke momenten!

Reis je door Bolivia, dan merk je hoe groot de hoogteverschillen in dit land zijn. Bolivia is het hoogst gelegen land van Zuid-Amerika en dit zorgt voor adembenemende uitzichten. Het Andes-gebergte bezit bergtoppen van wel meer dan zes kilometer hoogte! Daarnaast tref je hier ook vele meren aan, zoals het bekende Titicacameer. Dit meer mag zich het grootste meer van Zuid-Amerika noemen en ligt op de grens van Peru en Bolivia. Indianen bewonen de verschillende eilandjes die in het meer liggen.

Vlak bij de imposante vulkaan Illimani, ligt de gezellige stad La Paz. Hier word je tijdens het wandelen door de stad vaak ineens geraakt door een schitterend doorkijkje waarin Illimani in volle glorie verschijnt. Onvergetelijk! Daarnaast kun je in deze stad je hart ophalen wat betreft het aanschaffen van souvenirs. De kleurrijke bevolking bieden je volop keus in poncho’s, panfluiten en andere karakteristieke Zuid-Amerikaanse spulletjes.  De Aymara vrouwen, met hun typische bolhoedjes, verkopen hier ook allerlei ‘wondermiddelen’. Tijdens een rondreis door Bolivia is een bezoek aan Potosí ook zeker de moeite waard. Deze stad ligt op 4.090 meter en is hiermee de hoogstgelegen stad ter wereld. Hier is de grootste zilvermijn van het land te vinden. Wat ook zeker een hoogtepunt van je rondreis door Bolivia zal zijn, zijn de enorme zoutvlaktes van de Salar de Uyuni. Het landschap lijkt wel buitenaards en geeft je Bolivia rondreis een aparte dimensie! Je komt in deze wonderlijke omgeving onder andere flamingo’s en alpaca’s (lama’s) tegen.

Rondreizen door Bolivia betekent dus kennismaken met veel verschillende facetten van dit prachtige land. Prachtige uitzichten, de aparte beleving van de hoogte- en temperatuurverschillen en de kleurrijke en vriendelijke bevolking; reizen naar Bolivia is echt fantastisch!