Menu

Reizen naar Brazilië

Een rondreis Brazilië? Doen! Zeker als je naast prachtige natuur ook van levendigheid houdt. Als je gaat rondreizen door Brazilië, dan kom je er al snel achter dat dit een land van uitersten is. Zo vind je er bijvoorbeeld schitterende stranden, het gebrul van de watervallen van Foz do Iguaçu en de Amazone. Dit Amazonegebied is misschien wel het meest fascinerende natuurgebied ter wereld en wordt vaak ‘de longen van de aarde’ genoemd. Tegenover deze rustige natuur, staan de bruisende steden van het land.

Een rondreis door Brazilië kun je zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Een citytrip in Rio de Janeiro, ook wel ‘Cidade Maravilhosa’ (Marvelous City) genoemd, mag tijdens je Brazilië rondreis natuurlijk niet ontbreken. Deze stad telt 37 hagelwitte stranden, met prachtige baaien waar je heerlijk tot rust kunt komen. Rio de Janeiro is daarentegen ook een levendige stad met een uitbundige bevolking die je vol energie blaast door muziek en dans. Ook het bekende Jezusbeeld kun je hier natuurlijk bewonderen; erg indrukwekkend! Verlaat je de bruisende stad en ga je verder door Brazilië rondreizen, dan kom je door de koloniale dorpjes van weleer. In deze dorpjes vind je nog alles terug uit de tijd dat het leven van de bevolking draaide om de zoektocht naar goud. 

Ga je rondreizen door Brazilië, dan zal je zeker genieten van de oogverblindende natuur en de fascinerende fauna. Talloze watervallen in Foz do Iguaçu, geweldige bergen, druipsteenformaties in Bonito en tropisch regenwoud… tijdens de rondreizen door Brazilië kom je het allemaal tegen. In de Pantanal sta je oog in oog met kaaimannen, anaconda’s, toekans en tal van andere exotische dieren. Ze zorgen voor adembenemende en onvergetelijke momenten tijdens je Brazilië rondreis!

Aan schitterende stranden ook zeker geen gebrek. Een bekende naam hierbij is Copacabana. De kustbevolking brengt veel tijd door aan het strand, vaak sportend. Ook op Ilha Grande, een eilandje voor de kust, vind je een prachtig strand: Lopez Mendes. Dit strand wordt vaak het mooiste strand van Brazilië genoemd. Hier kun je tijdens je rondreis door Brazilië urenlang relaxen of juist proberen het dichte regenwoud te doorkruizen.

Wil je met je familie op reis naar Brazilië bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Brazilië