Menu

Reizen naar China

Altijd al een rondreis China willen maken? Begrijpelijk, want reizen door China (ook wel het ‘Rijk van het Midden’ genoemd) zorgt voor een onvergetelijke ervaring. China staat voor een groot cultuurgebied met een rijke geschiedenis en een meer dan 4.000 jaar oude beschaving. Maar, dit land staat ook voor een grote economie, immense oppervlakte en een ongelooflijk groot -zelfs het grootste van de wereld- inwonersaantal. Dit alles maakt een reis door China enorm boeiend.

Besluit je door China te reizen, dan zullen de overblijfselen van het machtige oude China je niet ontgaan. Een bekend voorbeeld daarvan is de Chinese muur, waarvan grote delen bewaard gebleven zijn. Oorspronkelijk was deze verdedigingswal meer dan 6.000 kilometer lang! Tijdens je groepsreis door China zie je echter nog zo veel meer dan de Chinese Muur. Zo mag je de oude ommuurde stad Pingyao niet missen. Deze goed bewaard gebleven traditionele Han-stad is niet voor niets door UNESCO uitgeroepen tot Cultureel Werelderfgoed. Je droomt weg terwijl je door de kleine steegjes loopt, langs de door rode lampions versierde huizen en met op de achtergrond de rinkelende riksja’s.

Tijdens een rondreis China kom je ook het imposante terracottaleger van keizer Qin Shihuang tegen. Duizenden manshoge kleisoldaten bewaken zijn graftombe. Ook het district Wuyuan zal indruk op je maken. In dit gebied liggen vele kleine dorpjes waar het leven nog vaak zo gaat als eeuwen geleden.  Ook in Wuzhen en Hangzhou beleef je het oude China; een netwerk van waterwegen, smalle straatjes en huizen vol prachtig houtsnijwerk.

De groepsreizen naar China brengen natuurlijk ook een bezoek aan de Verboden Stad, een deel van Beijing, waar vroeger de keizers van het land woonden en regeerden. Je voelt je een echte keizer te midden van de prachtige paleizen en tuinen! Hierom alleen al is een citytrip naar Beijing de moeite waard, maar er zijn nog veel meer indrukwekkende historische plaatsen te vinden in deze stad. En wat dacht je van alle lokale restaurantjes waar je natuurlijk Pekingeend kunt eten? Dat Beijing zich de afgelopen tientallen jaren ontwikkeld heeft tot moderne wereldstad, blijkt uit de gigantische wolkenkrabbers en enorme, eigentijdse winkelcentra.

China is dus een land van contrasten. Maak je een rondreis door China, dan zal dit je niet ontgaan. Val je in Beijing met je neus in alle drukte en hectiek van een wereldstad, op het platteland beland je in het andere uiterste. Hier geniet je van mooie, rustieke uitzichten tijdens een fietstocht of wandeling en zie je hoe de traditionele boeren hun rijstvelden bewerken.

Een rondreis China is écht de moeite waard. Wil je ook kennismaken met het land van de contrasten en naar China op vakantie? Laat je verwelkomen door de vriendelijke inwoners van China; reis met ons mee door het Rijk van het Midden!

Wil je met je familie op reis naar China bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen China