Menu

Reizen naar Egypte

Ben je op zoek naar een reis met afwisseling tussen cultuur en strand? Kies dan voor een rondreis door Egypte! Egypte is een boeiend land, met indrukwekkend bezienswaardigheden en een schitterende kust met prachtige zee. De piramides, moskeeën, tempels, het graf van Toetankamon: alles is even fascinerend. Ontdek ook de kleurrijke onderwaterwereld van de Rode Zee. En de woestijnen en vruchtbare oases zullen onvergetelijke plaatjes opleveren. Kortom: een rondreis door Egypte is ontzettend veelzijdig.

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is een bruisende metropool van extremen. Eeuwenoude bouwwerken staan hier naast moderne wolkenkrabbers. Tijdens de rondreis door Egypte kun je hier één van de enorme moskeeën bezoeken of een kijkje nemen in de middeleeuwse citadel. In het middeleeuwse marktkwartier Khan al-Khalili kun je heerlijk shoppen. Hoogtepunt van deze stad zal voor velen een bezoek aan het Nationaal Museum zijn.

Luxor is het Mekka der oudheden. Tijdens je rondreis door Egypte ga je natuurlijk op zoek naar het graf van Ramses II en de tempel van Hatsjepsoet. Droom weg naar oude tijden tijdens een lichtshow in de tempels van Karnak. Je zult vast ook een bezoek brengen aan één van de vele woestijnen in dit land. In het desolate landschap van de Witte Woestijn vind je een aparte verzameling witte kalksteen-formaties van wel tien meter hoog. Een bijzonder gezicht. Rijd je op een kameel door de Sinaï woestijn, dan kun je genieten van het prachtig gekleurde landschap van deze zandvlakte.

Een van de langste rivieren ter wereld is de Nijl. Aan deze rivier zijn verschillende steden gelegen. Geniet van het prachtige landschap tijdens een boottocht over deze rivier. De Golf van Aqaba is dé locatie om te snorkelen en te duiken. De onderwaterwereld is hier heel erg mooi, door de prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Dit maakt reizen naar Egypte ook voor water- en natuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Dat is het mooie van een rondreis. Egypte heeft zo veel te bieden!

Wil je met je familie op reis naar Egypte bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Egypte