Menu

Reizen naar Finland

In het noorden van Europa ligt het bergachtig Lapland, rijk aan prachtige natuur. Lapland strekt zich uit over vier verschillende landen: Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Met de winter Lapland rondreis reis je af naar Fins Lapland.

Finland biedt de ideale mogelijkheid tot het ontdekken van de winterse wonderen in een sneeuwrijke omgeving. Verschillende activiteiten in de sneeuw laten je kennismaken met de magie van Fins Lapland. Uitgestrekte witte landschappen lenen zich uitstekend voor onvergetelijke safari’s door de omgeving. Dwarrelende sneeuwvlokken, boomtoppen met een dik pak sneeuw, bevroren wateren en eindeloze sneeuwvlaktes maken van Lapland één grote ontdekkingsreis.

Het Nationale Park Oulanka is een betoverend natuurgebied vlak bij Kuusamo en de Russische grens. In de zomer kleuren de bomen, struiken en gewassen zich in eindeloze tinten groen en in de winter overheerst de kleur wit door de dikke laag sneeuw. Trek in de winter door de wildernis met speciale sneeuwschoenen om je gemakkelijk te verplaatsen. Mooie wandelroutes in het Oulanka natuurgebied nemen je mee door het ongerepte landschap.

Een hoogtepunt van je reis naar Lapland is de Husky sleetocht! De enthousiaste viervoeters zijn verliefd op het rennen door de sneeuw. Geniet van magische wereld en de stilte om je heen terwijl je luistert naar het knarsen van de verse sneeuw als de honden zich voortbewegen.

Spannende en sensationele momenten wisselen zich af met rustgevende en energieke momenten. Een sneeuwscooter safari, noorderlicht speurtocht of een husky safari creëren momenten om nooit meer te vergeten. Maar denk ook aan de warme chocomelk voor de openhaard, het luisteren naar het knisperen van de sneeuw en de stiltes in de natuur die zorgen voor een onvergetelijk ervaring tijdens jouw rondreis Lapland.

In het Santa Claus dorp komen de kerstliefhebbers volledig aan hun trekken. In het aangename dorpje heb je de mogelijkheid om de enige echte kerstman te begroeten. Stap binnen bij het postkantoor van de kerstman en stuur een kaart naar je geliefden thuis. Niets is leuker dan een kerstkaart van de kerstman te ontvangen!

Door de geografische ligging van Lapland is het in de winter mogelijk om het noorderlicht te spotten. Ga op ontdekkingstocht door de sneeuw op zoek naar de dansende kleuren aan de sterrenhemel, een natuurlijk fenomeen dat maar op enkele delen van de wereld zichtbaar is.

Ga mee op rondreis door Finland en ontdek de schoonheden van de winterwonderwereld.