Menu

Reizen naar Georgië

Ga je binnenkort naar Georgië op reis? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de republiek in de Kaukasus. Niet veel westerlingen zijn bekend met Georgië, groepsreizen hiernaartoe zijn dan ook vrij zeldzaam. Sinds 1991 kent Georgië vrijheid van godsdienst. Er komen verschillende soorten geloven samen, namelijk het jodendom, de islam en het christendom. Een leuk feitje over Georgië is dat dit land per 100.000 inwoners ruim 50 (!) honderdjarigen kent! Ontdek zelf het grote geheim achter de extra levensjaren door mee te reizen naar bijzonder Georgië.

Ook het gevarieerde en nog ongerepte landschap is adembenemend. De grote bergketen Kaukasus strekt zich uit van de Zwarte Zee tot aan de noordoostelijke grenzen. De hoogste bergen in dit gebied zijn wel meer dan 5000 meter hoog. Het gebergte is dan ook ideaal om te wandelen. Met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen wandel je het groene gras tegemoet. Tijdens het wandelen pak je je picknick spullen erbij om te lunchen met een buitengewoon uitzicht.

Naast het ongerepte landschap kent Georgië ook pittoreske dorpen en steden. Struin door de kronkelende straten van Tbilisi met kleurrijke huizen en prachtige balkons. Ook kent Tbilisi een mooie mix tussen een historisch centrum en moderne architectuur. De Metekhi kerk geef je een mooi uitzicht over de stad en in de wijk Abanotubani leer je meer over de traditionele badhuizen.

Als specialist helpen wij je graag verder met het regelen van jouw Georgië rondreis. In het menu vind je alle informatie over het land Georgië. Bekijk ook onze Georgië reizen en selecteer je favoriete Georgië rondreis.

Wil je met je familie op reis naar Georgië bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Georgië