Menu

Reizen naar Kenia

Is een safari in Kenia al jaren een grote wens? Maak dan een rondreis door Kenia en ontdek de pracht van Oost-Afrika en de kleurrijke bewoners van dit land. Ga je door Kenia reizen, dan weet je vrijwel zeker dat je oog in oog komt te staan met wilde dieren als olifanten, leeuwen, giraffes en nijlpaarden. Dit alles met op de achtergrond de meest schitterende, afwisselende landschappen. De karakteristieke en boeiende bevolking maakt je rondreis in Kenia helemaal tot een fantastische belevenis!

Nakuru National Park is een van de vele plaatsen waar je een safari in Kenia kunt maken. Hier spot je naast neushoorns en ander wild, ook vele flamingo's en andere exotische vogels. Deze vogels kom je tijdens het rondreizen door Kenia ook tegen bij het Naivashameer in de Rift Vallei, waar je ook nijlpaarden kunt spotten. Wil je tijdens je reis in Kenia een natuurpark graag te voet of per fiets verkennen? Ga dan naar het Hell's Gate National Park. Dit park ligt langs de steile wand van een kloof, waar de grootste gier van het land te vinden is. Ook veel zebra's en gazellen zijn hier te vinden. Reis je in Kenia naar de andere kant van het land, dan is daar eveneens een prachtig wildreservaat gelegen: Masai Mara. Leeuwen, luipaarden, cheeta's, neushoorns en antilopen; ze wonen hier allemaal! De omgeving van Mount Kenya is fantastisch mooi om doorheen te wandelen als je in Kenia op reis bent, terwijl je in het Baringomeer misschien wel een krokodil spot. 

Ga je door Kenia rondreizen, dan zal je opmerken dat niet alleen de natuur en de dieren zo divers zijn, maar ook de verschillende bevolkingsgroepen die je tegenkomt tijdens de rondreis. Kenia wordt onder andere bewoond door de kleurrijk geklede Masai, die een onvergetelijk beeld op je achterlaten wanneer je ze hun uitbundige dans ziet doen. Daarnaast maken de Samburu mannen vooral veel indruk door hun mooie speren. Rondreizen door Kenia zijn reizen om nooit te vergeten!