Menu

Reizen naar Mexico

Mexico, reizen door het land van de Maya’s. Maak je door Mexico een rondreis, dan merk je al snel hoe gevarieerd dit land is. Van kleine, authentieke indianendorpjes tot toeristische badplaatsen, van woestijnen tot tropische regenwouden en van rustieke Maya-tempels tot het drukke Mexico-stad. Een land vol contrasten en vele hoogtepunten. Rondreizen door Mexico betekent genieten van afwisselende activiteiten en bezienswaardigheden.

Wie een rondreis door Mexico maakt, slaat één van de best bewaarde Mayasteden natuurlijk niet over: Chichén Itzá. Hier vind je vele piramides en tempels die samen het centrum vormden van deze oude Mayastad. De belangrijkste piramide op deze plek is ‘El Castillo’, wat een fenomeen is voor degenen die geïnteresseerd zijn in astrologie. De bouwwerken in Chichén Itzá zijn versierd met imponerend beeldhouwwerk. Je komt ogen tekort!

Mérida
 is een oude koloniale stad die je tijdens de rondreizen door Mexico ook kunt verkennen. Je vindt hier schitterende monumenten, zoals een aantal paleizen. De echt Mexicaanse sfeer kun je proeven op de overdekte markt en rond het centrale plein van de stad. Muziek vult de straten en parken; een geweldige ambiance! Souvenirs zijn in deze stad volop te vinden en na wat afdingen neem je de mooiste voorwerpen mee naar huis.

Tijdens het rondreizen door Mexico bezoek je ook het magische Mayacomplex van Palenque. Het is één van de belangrijkste archeologische vondsten van de nieuwe wereld en heeft een schitterende ligging, midden in de jungle. Breng je je bezoek vroeg in de ochtend, dan hoor je de brulapen en vogels ontwaken en wordt alles nog magischer!

Ga je naar Mexico op reis, dan weet je dat je de reis van je leven maakt. Een rijke cultuur, geweldige en mystieke geschiedenis, prachtige natuur en schitterende stranden; een rondreis door Mexico heeft het allemaal!

Wil je met je familie op reis naar Mexico bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Mexico