Menu

Reizen naar Myanmar

Een rondreis Myanmar bestaat uit vele culturele hoogtepunten en heerlijke momenten in een prachtige natuur. Sprookjesachtige steden, koningssteden en vele gouden pagodes in het hele land zijn natuurlijk een ‘must’ als je op vakantie naar Myanmar gaat. Een fascinerend land met een roerig verleden. Myanmar, het voormalige Birma, staat voornamelijk in het teken van het boeddhisme. Daarnaast heeft het land een imposant en gevarieerd landschap.

Myanmar is jarenlang afgesloten geweest voor de buitenwereld. Tijdens het rondreizen door Myanmar zal het je dan ook opvallen dat er nauwelijks sprake is van westerse invloeden in dit land. Reizen naar Myanmar is reizen naar het traditionele Azië. Het UNESCO Werelderfgoed Bagan is wellicht een van de meest indrukwekkende plaatsen van het land; een gebied van tientallen vierkante kilometers vol tempels, pagodes en paleizen. Een overweldigend gezicht, wat je écht niet mag missen tijdens je reis naar Myanmar!

Nog zo'n indrukwekkende plek om te bezoeken tijdens een rondreis Myanmar is de Shwedagon pagode in Yangon. Op deze pagode wordt voortdurend bladgoud aangebracht door duizenden pelgrims. Ook de gouden rotspagode, die vervaarlijk balanceert op een uitstekende rots, is een bezoekje waard tijdens je vakantie in Myanmar. Het lijkt alsof deze stoepa ieder moment van de berg af zal vallen... Tijdens de groepsreizen door Myanmar zijn de vele tempels en andere boeddhistische elementen niet het enige waarvan je zult genieten. Het land heeft nog zo veel meer te bieden! Reizen naar Myanmar zijn voor natuurliefhebbers ook een genot. Het land biedt een prachtig decor voor schitterende wandeltochten door bossen en heuvelachtige landschappen, waarbij je langs kleurrijke dorpjes komt en hartelijk verwelkomd wordt door de gastvrije bevolking. Onvergetelijk tijdens je rondreis door Myanmar is een boottocht over het Inlemeer. Je vaart door kreekjes, onder bruggetjes door, langs op palen gebouwde dorpjes, drijvende akkers en waterhyacinten…  geweldig!

Laat je tijdens je rondreis Myanmar verwelkomen door de lieve bevolking en maak kennis met de indrukwekkende cultuur en de prachtige natuur van het land!