Menu

Reizen naar Namibie

Maak je een rondreis door Namibië, dan reis je door een land met boeiende landschappen en bijzondere natuurverschijnselen. Namibië is één van de dunst bevolkte landen ter wereld en hierdoor heeft de natuur nog de vrije hand. Dit levert prachtige beelden op en een uitgebreid exotisch dierenrijk. Rondreizen door Namibië is ontzettend fascinerend. 

Besluit je te gaan rondreizen door Namibië, dan merk je al snel op dat dit land Duitse invloeden heeft. Halverwege de negentiende eeuw kwamen hier de eerste missionarissen, waardoor het land uiteindelijk een Duitse kolonie werd.

Ontdek de pracht van het land tijdens een rondreis. Namibië heeft eindeloze landschappen, met de ene na de andere prachtige plek. Een van de hoogtepunten van Namibië is de Fish River Canyon, in het zuiden van Namibië. De Fish River Canyon bestaat voor het grootste deel uit zandsteen en zwart kalksteen; je waant je in een verlaten maanlandschap. Je hebt hier tijdens een wandeling langs de spectaculaire rivierkloof een geweldig uitzicht over de Fish River.

Rondreizen naar Namibië zijn niet compleet zonder een bezoek aan de Sossusvlei. Dit is een grote duinpan, als een oase liggend tussen de oranjerode duinen. Het zal je verbazen dat te midden van al dat zand, toch nog kleine struiken kunnen groeien en ook dieren als struisvogels en gemsbokken leven. Ook het Namib-Naukluft Park mag je niet missen tijdens je Namibië rondreis. Met zijn 50.000 vierkante kilometer is dit één van de grootste parken ter wereld, voor een groot deel bestaande uit enorme duinenrijen, sommige wel 300 meter hoog! 

Tijdens de rondreizen door Namibië breng je een bezoek aan het vriendelijke Swakopmund. Deze koloniale stad heeft leuke, door palmen overschaduwde straatjes, en ligt ingeklemd tussen de woestijn en de oceaan. De dolfijnen die voor de kust leven, zwemmen soms wel tot aan het strand. Een geweldig gezicht! Vanuit Swakopmund zijn verschillende excursies en activiteiten mogelijk, zoals bijvoorbeeld quadbiken en sandboarden. Een rondreis door Namibië is ontzettend veelzijdig. Ga je naar Namibië op reis, dan hoef je je geen moment te vervelen!