Menu

Reizen naar Nepal

Een rondreis Nepal zal een onvergetelijke indruk bij je achterlaten. Tijdens het reizen door Nepal kom je in aanraking met de vele gezichten van dit vriendelijke land. Schitterende natuur, lieflijke dorpjes en woeste rivieren. Jouw rondreis in het land van Kumari en Boeddha staat garant voor indrukwekkende vergezichten, prachtige architectuur en een boeiende bevolking die je ontzettend welkom laat voelen.  Kijk je ogen uit in de koningssteden Bhaktapur, Kathmandu en Patan, vergaap je aan de groene rijstterrassen en besneeuwde bergtoppen en leef het leven van de Nepalezen. Kortom, rondreizen door Nepal is op en top genieten!

Een bezoek aan Kathmandu. Alleen al maakt het reizen naar Nepal de moeite waard. Overal waar je kijkt doemen boeddhistische en hindoeïstische tempels en paleizen op. De een nog mooier dan de ander. De meest bekende paleizen zijn te vinden aan het beroemde werelderfgoed Durbar Square, waar ook de levende godin Kumari woont. Op steenworp afstand van Kathmandu ligt Bhaktapur, waar de tijd stil lijkt te staan. Hier geniet je van fraaie houten tempels en smakelijke ‘dal bhat’; hét gerecht van de Nepalese bevolking.

Maak je een rondreis Nepal, dan kun je er niet omheen: het Himalaya-gebergte. Van de tien hoogste bergen ter wereld, liggen er acht in dit land. De hoogste is natuurlijk de Mount Everest, gelegen op de grens met Tibet. Reizen door dit gebied zorgt voor imposante en onvergetelijke vergezichten. En niet alleen in dit gebied vind je indrukwekkende natuur. Tijdens een groepsreis door Nepal zul je volop genieten van schitterende berglandschappen, bergmeren en woeste rivieren waarop je kunt raften te midden van dit magnifieke landschap; een geweldige ervaring! In Pokhara, een stad gelegen aan een koel bergmeer, kun je hiken, zwemmen en roeien met uitzicht op de sneeuwtoppen van de Himalaya. En wat dacht je van het Chitwan Nationaal Park, waar je onder andere apen, tijgers en neushoorns kunt spotten?

Tijdens de groepsreizen door Nepal breng je ook een bezoek aan het heilige Pashupatinath aan de Bagmati-rivier. Hier vind je een van de meest belangrijke en heilige hindoetempels van Azië waar dagelijks crematies plaatsvinden. Daarnaast kom je hier Sadhu’s tegen; halfnaakte bedelmonniken met woeste kapsels die graag hun kunsten vertonen.

De veelzijdigheid van dit land op het gebied van natuur en cultuur, zorgt voor een unieke reisbestemming. Maak in Nepal tijdens het reizen kennis met de hartverwarmende bevolking en laat je inspireren. Je rondreis Nepal zal een onvergetelijke ervaring zijn!

Wil je met je familie op reis naar Nepal bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Nepal