Menu

Reizen naar Noorwegen

Maak je een rondreis door Noorwegen dan kan de natuur je zeker niet ontgaan. Indrukwekkende fjorden dragen bij aan een van de natuurwonderen van Noorwegen. Het land staat niet voor niets bekend om een van de meest fotogenieke fjorden van Europa, het Geirangerfjord. Maar ook andere fjorden zoals de Mostraumenfjord en de Sognefjord mogen niet vergeten worden. Noorwegen, het land waar de bergen in de zee verdwijnen. Krachtige watervallen, helder water en steile kliffen maken een boottocht door de fjorden onuitwisbaar.

Ga je op rondreis naar Noorwegen voor een korte stedentrip? Dan is de combinatie van de steden Oslo en Bergen hier uiterst geschikt voor. Door middel van de trein ben je in een mum van tijd van Oslo in Bergen. Bezoek een van de beste musea in Oslo zoals het Indoor Noorderlichtmuseum of het Vikingmuseum. Maar leer ook alles over de Noordpoolexpedities in het bekende Frammuseum. In Bergen pak je de steile trein naar de top van de Fløyen berg en kijk je uit over de stad.

Wat een rondreis door Noorwegen zo uniek en leuk maakt, is dat je zowel de natuur als cultuur goed met elkaar kunt combineren. Tijdens je rondreis Noorwegen breng je een bezoek aan de Skischansen van Lillehammer, die in 1994 gebruikt zijn voor de opening van de Olympische Winterspelen. In de unieke stad Ålesund dwaal je door de gekleurde straten. De spoorweg tussen Flam en Mydral, ookwel de Flamsbana, is een treintraject om van te dromen. Met maar liefst 20 tunnels, steile stukken tussen de bergen, watervallen en een betoverende natuuromgeving!

Wil je naar Noorwegen op reis? Ga met Shoestring! Dan ben je verzekerd van prachtige natuur, bijzondere steden met een wisselend karakter, avontuur en een reis om nooit meer te vergeten!