Menu

Reizen naar Peru

Wie een rondreis door Peru maakt, zal onvergetelijke indrukken opdoen. Cultuur ligt in dit land voor het oprapen. Overblijfselen uit de Inca-tijd, zoals de stad Machu Picchu en de Spaans-koloniale architectuur in Arequipa, Puno en Cuzco zorgen voor onuitwisbare herinneringen aan je reis door Peru. Ook qua natuur zit het land vol hoogtepunten. Letterlijk, want het Andesgebergte brengt je met de meer dan 6.000 meter hoge besneeuwde bergen en vulkanen prachtige vergezichten. Ander natuurschoon vind je bij het Titicacameer; het grootste meer van Zuid-Amerika.

Dat Peru een veelzijdig land is, blijkt al snel tijdens het rondreizen door Peru. Het ene moment doorkruis je het tropisch regenwoud, het andere moment bevind je je in de woestijn. Daarnaast betekent reizen naar Peru, reizen naar een land met een kleurrijke en indrukwekkende bevolking. De authentieke indianen dragen een boeiende geschiedenis met zich mee.

Wellicht de meest bekende bezienswaardigheid die je tijdens je rondreis door Peru bezoekt, is de verborgen’ stad Machu Picchu. Deze stad is bijzonder vanwege het feit dat de Spaanse veroveraars deze Inca-stad nooit ontdekt hebben en dus ook niet hebben verwoest. De ligging van Machu Picchu is haast nog mystieker dan de Incaruïnes zelf. Een absoluut hoogtepunt van je Peru rondreis!  Wonderlijk en merkwaardig zijn de Nazcalijnen die je tijdens je Peru rondreis tegenkomt. Deze mysterieuze figuurtekeningen in het zand zijn honderden jaren oud en hebben een onduidelijke ontstaansgeschiedenis. Een waar raadsel en ongelooflijk indrukwekkend om te zien.

Ook de stad Cuzco, de mooiste stad van Zuid-Amerika, is zeker een bezoek waard tijdens je Peru rondreis. Spaanse herenhuizen, kloosters en kerken zijn bovenop fundamenten van Inca-ruïnes gebouwd. Je kijkt je ogen uit wanneer je door de steegjes van deze prachtige stad slentert. De omgeving van de stad kun je te paard verkennen en je kunt er geweldig raften.
Daarnaast mag de stad Arequipa ook niet voorbij laten gaan. De ‘witte stad’ is gelegen aan de voet van de imposante Misti-vulkaan. Hier bezoek je het Santa Catalina-klooster, een waar doolhof.

Rondreizen door Peru zorgen voor onvergetelijke momenten. Zowel op het vlak van natuur als van cultuur beleef je vele hoogtepunten. Peru is fantastisch!

Wil je met je familie op reis naar Peru bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Peru