Reiszoeker
Reiszoeker icon

Reizen naar Madeira

Eten en drinken Madeira

De keuken van Madeira is sterk verbonden met de oceaan en het landschap. Verse vis en zeevruchten spelen een hoofdrol in veel gerechten. Espada Preta (zwarte degenvis) met banaan is een typisch gerecht, net als espetada (rundvlees aan een laurierstok gegrild boven houtskool). Madeira is beroemd om de versterkte Madeira-wijn. Naast vlees en vis worden ook zoete aardappelen, maïspap en tropisch fruit veel gegeten.

Uit eten gaan is op Madeira een sociale aangelegenheid. De lokalen ontmoeten vrienden en familie graag in restaurants om samen te eten. Anders dan in Nederland is in Madeira de lunch een belangrijke maaltijd van de dag. Men neemt vaak een grote lunch inclusief voor-, hoofd- en nagerecht., vaak van 12.00 tot 14.30 uur, en het diner tussen 19.30 en 22.30 uur. Vegetarische opties zijn in opkomst, maar soms beperkter buiten Funchal.