Menu

Reizen naar Spanje

Ga mee op onze rondreis Spanje en reis door het prachtige Andalusië. Je kunt hier alle kanten op. Van cultuursnuiven in een van de mooiste steden van Zuid Spanje tot wandelen door de prachtige natuur. 

Tijdens onze rondreis door Spanje bezoek je de culturele steden Malaga, Cordoba, Granada en Sevilla. De steden bieden een unieke mix aan Arabische en Europese bouwstijlen. Bezoek het middeleeuwse Alhambra en neem een kijkje in de oude Moorse wijk Albacin. Deze wijk vol met smalle straatjes, witte huizen en talloze winkels ligt op een heuvel tegenover het Alhambra. Kies een gezellig terras op een van de vele pleinen en geniet van een glas Sangria met wat tapas.

Kies voor een dagexcursie naar de Alpujarras, de uitlopers van Sierra Nevada. Laat je verrassen door de prachtige natuur van Andalusië. Je wandelt door zowel kale bergen als groene en vruchtbare dalen. Je ben hier echt even ontsnapt aan de drukte van de drukke steden. Tijdens je stop in het natuurreservaat Torcal de Antequera kun je een korte wandeling maken door de bijzondere rotsformaties of genieten van het uitzicht in deze prachtige omgeving. 

Bezoek tijdens je stadwandeling door Cordoba de kathedraal en het historische centrum van deze stad. Deze staan allebei op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Een ander pareltje die je ook op deze lijst terugvindt is Medina Azahara. Hier vind je de ruïnes van een grote ommuurde Arabische stad.

Je sluit je rondreis Spanje af in Malaga, de stad aan de Costa del Sol. Snuif nog wat cultuur in de geboortestad van Pablo Picasso, relax bij goed weer op het strand, wandel langs de haven of eet nog een pan paella in het gezellige centrum. Of je nu op zoek bent naar natuur, cultuur, strand of de zo geliefde nationale keuken, Spanje is voor iedereen!