Menu

Reizen naar Sri Lanka

Een rondreis Sri Lanka bezorgt je adembenemende momenten. Niet voor niets wordt dit land ook wel ‘Parel van de Indische Oceaan’ genoemd. Tijdens het reizen door Sri Lanka ondervind je de schoonheid van dit land; prachtige natuur, hoge bergen, talloze rijstvelden en schilderachtige dorpjes. Ook qua cultuur valt hier genoeg te ontdekken. Zo voeren de groepsreizen door Sri Lanka je langs boeddhistische monumenten, grottempels en de oude koningsstad Anuradhapura, één van de meest heilige boeddhistische bedevaartsoorden .

Ga je naar Sri Lanka op vakantie, dan zul je niet teleurgesteld worden. Dit veelzijdige land is een paradijs op aarde, vooral de tropische, hagelwitte stranden met haar palmbomen geven je dit unieke gevoel. Heerlijk om hier een strandwandeling te maken of te genieten van de zonsondergang met in je hand een smakelijke cocktail.

Gebrek aan religieuze bezienswaardigheden heeft Sri Lanka evenmin. Het eiland kent vier verschillende godsdiensten die een voorname rol spelen. Het boeddhisme is de hoofdstroming, maar daarnaast wordt ook het hindoeïsme, christendom en de islam aangehangen. Je komt dan ook niet alleen Boeddhabeelden tegen tijdens het rondreizen door Sri Lanka, maar ook tempels en moskeeën. De grottempels van Dambulla behoren tot de mooiste boeddhistische monumenten ter wereld. Geniet er van de Boeddha’s en indrukwekkende wandschilderingen.

Tijdens je rondreis Sri Lanka kun je door de Dutch Channels varen, langs prachtige kokospalmplantages en luierende varanen. Ook kun je de kunsten van toddytappers bewonderen. Deze gespierde mannen balanceren over touwen tussen de palmkruinen om zo sap uit de kokospalmen te winnen. Een geweldig gezicht!

Ga je door Sri Lanka reizen, dan kom je vast en zeker oog in oog te staan met verschillende wilde dieren. Tijdens een avontuurlijke jeepsafari in de schitterende reservaten bij Udawalawe en Yala ontmoet je olifanten, luipaarden, krokodillen en bonte vogels. Iets minder avontuurlijk, maar heel vertederend en ook zeker de moeite waard is het bezoeken van het olifanten opvangcentrum tijdens je Sri Lanka groepsreis!

Wie door Sri Lanka gaat reizen zal zijn ogen uit kijken, dat is wel duidelijk. Daarnaast word je tijdens je rondreis Sri Lanka overal met open armen ontvangen door de warme bevolking. Ben je benieuwd naar onze reizen naar Sri Lanka? Neem dan snel een kijkje in ons reisaanbod van Sri Lanka. Reis met ons mee en ontdek dit schitterende land!

Wil je met je familie op reis naar Sri Lanka bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Sri Lanka