Menu

Reizen naar Vietnam

Een rondreis Vietnam is een reis vol variatie. Hectische steden, rustige tempels, geweldige stranden en heerlijk eten; je gaat al snel van dit land houden. Vietnam maakt deel uit van het vroegere Indochina, waar ook Cambodja en Laos toe behoorden. Een rondreis in Vietnam is echt de moeite waard; het land heeft een rijke historie en cultuur, maar ook de natuur biedt vele hoogtepunten.

Bezoek tijdens het reizen door Vietnam de stad Hué; de oude keizerlijke hoofdstad van Vietnam. Hier kun je grootse bouwwerken uit de Vietnamese historie te bekijken. De Verboden Paarse Stad, het voormalige paleis in Hué, herinnert aan een glorieus verleden. De keizerlijke graftombes die gelegen zijn langs de Parfumrivier, zijn goed te bereiken per fiets of per boot. In Zuid-Vietnam reis je naar Tay Ninh, waar je een unieke Cao Dai-ceremonie kunt bijwonen in een uitbundige tempel. Ook kun je het tunnelcomplex van Cu Chi bezoeken, van waaruit de guerrilla opereerde; erg indrukwekkend!

De stad Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek tijdens je reis door Vietnam de kleurrijke markt of de vele monumenten die je een goed beeld geven van het Vietnam van weleer.

Tijdens het rondreizen door Vietnam zul je de ontdekken dat het land uiteenlopende culturen en invloeden rijk is. Dit is met name te zien in Ho Chi Minh (het vroegere Saigon), voorbeelden zijn de Franse architectuur en de Chinese wijk. Tussen alle drukte van de talloze brommertjes vind je in deze stad verschillende tempels waar je even tot rust kunt komen. In Hanoi vind je prachtige boulevards en straten omgeven door bomen, waarlangs Franse villa’s staan. Dit heeft nog iets charmants en onbedorvens.

Tijdens de rondreizen door Vietnam mogen we niet voorbijgaan aan de prachtige Halong Bay (Halongbaai) in het noorden van het land. Wat een spectaculair gezicht: 1969 kalkstenen eilanden die boven het water uitrijzen. Je verkent Halong Bay per boot, waarop je ook overnacht. Wat een sprookje! Houd je van snorkelen, duiken, zeilen of surfen? Dan is Whale Island een klein paradijs voor  jou. Het kan allemaal tijdens de Vietnam groepsreizen in het water bij Whale Island. Genieten geblazen!

Een rondreis Vietnam betekent een bezoek aan geweldige steden, lieflijke dorpjes, prachtige stranden en een kennismaking met de ongelooflijk gastvrije en vriendelijke bevolking die je altijd toelacht.

Wil je met je familie op reis naar Vietnam bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: FamiliereizenVietnam