Handige reislinks

De medewerkers van Shoestring hebben allemaal een voorliefde voor reizen. Ze reizen zelf ook zeer regelmatig, zowel privé vakanties als studiereizen, en weten dan ook als geen ander wat handige sites zijn die je zeker voorafgaand aan je reis bezocht moet hebben!

Hieronder enkele handige tips:


Dwarsligger – Handige miniboeken, ideaal voor op reis

Rudi, supervisor Verkoop:
"Als echte boekenwurm sleep ik altijd minimaal 4 boeken mee op reis. Wat is er nu heerlijker dan om na een dag vol natuur- of cultuursnuiven uitgestrekt in een hangmat een fantastisch boek te lezen. Nadeel; mijn backpack is al gauw 5 kilo zwaarder dan die van mijn reisgenoot die niet van lezen houdt.

Ik heb nu iets nieuws ontdekt: Dwarsligger. Een dwarsligger is een compleet boek in een handzaam formaat. Je leest ze overdwars en door zijn compacte formaat (12 bij 8 centimeter) en lichte gewicht (gemiddeld nog geen 145 gram) is de dwarsligger met één hand vast te houden. Nu lijkt de E-reader tegenwoordig ideaal om mee te nemen maar ik vind het voordeel van een echt boek dat het minder waarde heeft. Je kunt het met gerust hart laten liggen in je hangmat. Ander voordeel is dat je een dwarsligger niet hoeft weg te leggen tijdens het landen en stijgen van een vliegtuig. Omdat een dwarsligger zo klein en licht is, past hij wel zes tot acht keer in een ‘normaal boek’. Ideaal! Ik heb tegenwoordig ruimte in mijn backpack over (dus een goed excuus om nog méér boeken mee te nemen op reis...)"
Bezoek de website van Dwarsligger.


De Zwerver – Reisgidsen en landkaarten

Anton, productmanager Shoestring:
"Ik ga nooit op reis zonder een goede reisgids. De Lonely Planet is mijn favoriet maar vele andere (Nederlandstalige) reisgidsen sieren mijn boekenkast eveneens. Voor ik op reis ga lees ik me helemaal in en droom ik weg bij wat ik allemaal zal gaan zien en ervaren. Op reis is een reisgids ideaal als naslagwerk. Ik bestel mijn reisgidsen altijd bij Reisboekwinkel de Zwerver, zij hebben een heel uitgebreid aanbod van goede reisgidsen en landkaarten."
Bezoek de website van de Zwerver.


Thuisvaccinatie.nl – Thuis je inentingen laten zetten

Eveline, medewerkster Touroperating:
"Een ouder weet hoe chaotisch het inplannen en het laten uitvoeren van een vaccinatie kan zijn. Mijn kinderen maakten er vroeger een heel spektakel van en het zorgde altijd voor dat beetje extra stress. Nu laat ik mijn gezin gewoon thuis vaccineren, waar de kinderen lekker in hun vertrouwde omgeving minder bang zijn voor prikken en ik niet van hot naar her hoef te reizen. Je kunt dit buiten kantooruren of de weekenden laten doen, dus ik zeg dan, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?"
Bezoek de website van Thuisvaccinatie.nl.


Schiphol Smart Parking – Goedkoop parkeren op Schiphol

Veronique, medewerkster E-commerce:
"Onderweg naar de luchthaven vind ik het prettigst om met de auto te gaan. Zo weet ik ook dat het vervoer terug naar huis ook direct beschikbaar is bij terugkomst. Daarom is parkeren met Schiphol Smart Parking de ideale oplossing voor mij. Ik parkeer mijn auto en word met een gerust hart, gratis naar de terminal gebracht. Mijn auto staat veilig op een bewaakt en afgesloten terrein en het is betaalbaar!"
Bezoek de website van Schiphol Smart Parking.


Albelli - Ontwerp zelf je eigen vakantiefotoboek

Sharon, medewerkster Ticketing:
"Door de jaren heen ben ik op tientallen reizen geweest waar ik schitterende foto's heb gemaakt. Na elke reis is het dan ook een ritueel om de foto’s te verzamelen en ordenen in mijn fotoboeken. Albelli.nl is een super handige website waar je heel gemakkelijk een fotoboek kan maken, achtergronden aan de pagina’s kan toevoegen, keuze hebt uit ontzettend veel thema’s die met een paar klikken op de muis tevoorschijn komen. Zo kun je je fotoboek geheel aanpassen aan je eigen wensen. 

Voor mij is dat ideaal en ik raad dit daarom ook aan aan onze Shoestring reizigers. Als Shoestring reiziger ontvang je na je boeking ook nog eens 20% korting op een luxe fotoalbum van Albelli."
Bezoek de website van Albelli.


Visumloket - Laat je visum door Shoestring regelen

Peter, medewerker Verkoop:
"Voor mensen die bij Shoestring boeken wordt de mogelijkheid geboden om hun visumaanvraag door Visumloket te laten afhandelen. Het scheelt extra tijd en werk. De meeste mensen zijn op de hoogte van deze mogelijkheid, maar voor diegenen die dat nog niet wisten, raad ik zeker aan om het te proberen. Het is tenslotte erg fijn om onbezorgd op vakantie te gaan wetende dat alles netjes op tijd en goed verzorgd is."
Bezoek de website van Visumloket.


Reisartikelen.nl - Bestel online al je reisbenodigdheden

Anouk, stagiaire Shoestring:
"Via deze website koop ik vaak essentiële spullen voor op reis. Ze hebben vaak leuke acties en kortingen en kwalitatief goede spullen. In de winkels was ik vroeger toch wat duurder uit en kon ik niet altijd vinden wat ik zocht, maar via reisartikelen.nl ben ik van dat probleem ook af. Het mooie is ook dat bestellingen binnen een dag geleverd worden en 14 dagen op zicht zijn. Daarnaast is het een mooie plek om inspiratie op te doen en handige gadgets te ontdekken."
Bezoek de website van Reisartikelen.