Daag je smaakpapillen uit in Namibiƫ

Tijdens mijn eerste bezoek aan Namibië wist ik niet goed wat ik kon verwachten van de Namibische keuken. Al snel werd duidelijk dat deze geïnspireerd is door Duitse en Zuid-Afrikaanse gerechten. Zo vind je er talrijke bakkerijen met lekker zoete pasteitjes zoals Apfelstrudel (appelcake), Sachertorte (chocoladetaart met abrikozenjam) en Schwarzwälder Kirschtorte (kersentaart). Deze zijn hét perfecte toetje na een traditionele Zuid-Afrikaanse braai. 

De Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) is erg populair in Namibië en is bij de meeste Namibiërs een zondagse activiteit. Niet alleen wordt er biefstuk, kip of worst klaargemaakt. Verschillende restaurants serveren een stukje ‘wildvlees’ op de braai, zoals koedoe, oryx (spiesbok), krokodil en struisvogel.

Als je echt traditioneel wilt gaan eten, kun je terecht in lokale restaurantjes net buiten de grote steden. Zij serveren de twee meest bekende Namibische gerechten: oshifima (een deegachtige pasta gemaakt van gierst, meestal geserveerd met een stoofpotje van groenten of vlees) en oshiwambo (een combinatie van spinazie en rundsvlees). Zeker de moeite waard om een van deze gerechten te proberen tijdens je reis naar Namibië!

Een echte aanrader voor onderweg: op weg van Sesriem naar Swakopmund wordt vaak een stop gehouden in het kleinste dorpje van Namibië, Solitaire. Hier kan je dé lekkerste appeltaart van Zuidelijk Afrika eten bij Mc Gregor’s Bakery! Mmm… soo delicious!

Wil jij net als Louise met Shoestring naar Namibië?

Kies dan voor de 23-daagse single- of groepsreis 'Zuidelijk Afrika in 3 weken'. 

Een avontuurlijke Zuid-Afrika kampeerreis van superlatieven; van de immense watervallen van de Victoria Watervallen tot de hoogste zandduinen ter wereld aan de ruige kust van Namibië. Je bezoekt beroemde wildparken als Chobe met haar tienduizenden olifanten en Etosha met haar enorme diversiteit aan groot en klein wild. Daarnaast wandel je langs een spectaculaire rivierkloof in een verlaten maanlandschap: de Fish River Canyon. In Kaapstad kun je een bezoek brengen aan de plek waar Nelson Mandela jarenlang heeft vastgezeten: Robbeneiland. Of beklim de imposante Tafelberg. Kortom: een avontuur dat je eenmaal in je leven beleefd moet hebben!