Breng je tijdens jouw Thailand reis een bezoek aan het gemoedelijke Chiang Mai? Dan zal je je zeker niet vervelen met alle activiteiten die je hier kunt doen! Chiang Mai ligt in een prachtig heuvelachtig landschap en je bent vanaf hier dan ook zo in de jungle om bijvoorbeeld een trekking te doen of om te gaan raften. Maar ook de stad zelf heeft genoeg te bieden met al haar indrukwekkende tempels en gezellige nachtmarkt. Onze marketing collega Paulien ging er afgelopen zomer heen en heeft zich hier goed vermaakt. In deze blog deelt ze haar tips over wat leuk is om te doen in Chiang Mai:

#1 Een 2-daagse jungletrekking

Verken de jungle van Chiang Mai tijdens een 2-daagse trektocht. Je wordt begeleid door een ervaren gids die je van alles kan vertellen over alles wat er in dit gebied te zien is. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Per dag loop je gemiddeld 4 uur en stop je op veel mooie plekken waar je kennis kunt maken met enkele minderheden zoals de Karen of Lisu. Je logeert ook bij de locals thuis, wat een heel leuke en unieke ervaring is omdat je zo echt ziet hoe zij leven. Op de tweede dag van de trekking ga je raften op bamboe vlotten. Hierbij kreeg ik zelf een beetje een Expeditie Robinson gevoel bij! Tijdens het varen op de vlotten is de kans groot dat je olifanten langs de waterkant ziet! 

#2 Thai boxing game

Wil je je helemaal onderdompelen in de Thaise cultuur? Dan is een Thai boxing game bijwonen iets wat je zeker niet mag overslaan. Al voor een tientje koop je een kaartje en kun je 7 wedstrijden in het Chiang Mai Boxing Stadium aanschouwen. De boksers worden na iedere ronde weer ingesmeerd met olie. De spelregels vond ik nog wel lastig te begrijpen. Maar ik vond het wel een hele ervaring om eens te zien!

#3 Wat Chedi Luang tempel

Wat Chedi Luang is een boeddhistische tempel in het historische centrum van Chiang Mai. Persoonlijk vind ik dat veel tempels in Thailand wel een beetje op elkaar lijken in tegenstelling tot de Wat Chedi Luang tempel. Het is de grootste stoepa in de stad en een échte must-see wanneer je in Chiang Mai bent. Vanaf de straatkant is deze tempel niet heel goed zichtbaar omdat er een moderne tempel voor staat. Je verwacht niet dat zo'n archeologische tempel midden in de stad te vinden is. Maar dat maakt het des te toffer! Wat deze tempel herkenbaar maakt zijn de olifanten die op de tempel staan.

#4 Het 3D Art in Paradise

Houd je van bizarre en onwerkelijke dingen? Dan moet je zeker een kijkje nemen in het 3D Art in Paradise Museum. Waan je in Venetië of vlieg in een papieren vliegtuig over Parijs. Alles is hier mogelijk en niets is wat het lijkt! Hier kun je je sowieso een middagje goed vermaken en je voelt je weer even helemaal kind. Ideaal om dit te doen op een regenachtige dag! Zorg alleen wel dat je telefoon goed is opgeladen voor foto’s en dat je niet alleen gaat. Ik was hier namelijk in mijn eentje en moest continu andere toeristen vragen om een foto van me te maken. En het is natuurlijk ook veel leuker om met een groep heen te gaan!

#5 Eten en shoppen bij de Night Bazaar

De Night Bazaar is de grootste markt van Chiang Mai. Hier vind je allemaal leuke handgemaakte souvenirs en eetkraampjes waar je voor heel goedkoop de lekkerste gerechten vindt. Ze verkopen hier vooral Thais eten, maar je vindt hier ook wel kraampjes waar ze Burgers of lekkere wafels met fruit verkopen.

Wil je ook naar Chiang Mai?