Proef de lokale cultuur met ResiRest!

Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Wil je een land echt ervaren, neem dan eens letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Samen bereid je de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om!

ResiRest is een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. 'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!).

Waar zet ResiRest zich voor in?

ResiRest zet zich in voor toerisme waarbij iedereen inclusief is. Ze maken lokale gezinnen zichtbaar die anders voor reizigers onzichtbaar blijven. Reizigers en de lokale familie ontmoeten elkaar onder het genot van een heerlijke maaltijd bij het gezin thuis.  Jouw “gast-gezin” vindt het geweldig om buitenlandse mensen hun cultuur te laten ervaren. Ook kunnen ze een (financieel) steuntje in de rug meestal goed gebruiken. Door samen een maaltijd te eten met en bij het gezin thuis, ervaar je de warme gastvrijheid direct. Door de intieme setting komen, naast heerlijk eten, tal van persoonlijke verhalen op tafel. Ondertussen geniet je van een authentiek gerecht, veelal op basis van oude familierecepten. Vind je het leuk om mee te helpen met koken? De gastvrouw of gastheer kan vaak wel wat hulp gebruiken.

Hoe werkt het? 

ResiRest werkt op basis van fair tourism. De lokale familie ontvangt een eerlijke vergoeding voor de maaltijd die ze bereiden. Ze werken onder het motto “trade not aid”. Door een reis te boeken waarbij het eten via ResiRest inclusief is, help je al mee. Voor jou als reiziger een unieke ervaring, voor de lokale familie een steuntje in de rug.

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met ResiRest en is bij steeds meer van onze reizen een lunch of diner met een lokale familie inbegrepen.

Zo werken Koning Aap, Shoestring, YourWay2GO en ResiRest samen aan de ontwikkeling om in zoveel mogelijk reizen deze ervaring aan te bieden. Inmiddels zijn we gestart in onder andere Colombia, Cambodja, Marokko, Sri Lanka en Vietnam. We hopen de bestemmingen waar we een maaltijd aanbieden via Resirest snel uit te kunnen breiden in de toekomst. 

Ben je geïnteresseerd in heerlijk eten en vind je het leuk om op reis locals te ontmoeten? Dan wordt het eten bij en met een lokaal gezin vast een van de hoogtepunten van je reis! 

Meer informatie vind je op de website van ResiRest.