3 redenen om IJsland in de winter te bezoeken

IJsland in de wintermaanden

Het Jökulsárlón gletsjermeer

In de zomermaanden is het mogelijk een boottocht over het Jökulsárlón gletsjermeer te maken, in de wintermaanden niet. Dat maakt het zeker niet minder indrukwekkend! Overal zie je grote ijsschotsen in verschillende kleuren blauw. Als je een beetje helder weer hebt, zie je ook in de verte allemaal vulkanen liggen. 

Gullfoss waterval

Gullfoss waterval is één van de bekendste watervallen van het land. In de zomer kun je via een pad redelijk in de buurt komen van het water, maar in de winter is dit pad dicht vanwege de gladheid. Wel is er een heel pad bovenlangs zodat je de waterval vanuit verschillende hoeken kan bekijken. 

Skogarfoss waterval

Skogarfoss waterval is een andere hele bekende waterval en één van de hoogste van IJsland met zijn 60 meter. Je kan er aan de voorkant heel erg in de buurt komen, daarnaast heb je ook de optie om trappen naar boven te nemen, zodat je van bovenaf ook nog een mooi uitzicht hebt. 

Wil jij, net als Amanda, met Shoestring naar IJsland?

Kies voor de 10-daagse single- of groepsreis IJsland!

Want wat je hierboven leest is natuurlijk nog lang niet alles, er zijn nog zoveel andere mooie dingen te zien in IJsland. In 8 dagen tijd reis je door schiereiland Snaefellsness en het zuiden van IJsland. Bewonder de natuur zoals je dat nergens anders zult zien. Vulkanen, warmwaterbronnen en spuitende geisers geven je een indrukwekkend beeld van de krachten en het vuur van onze aarde. Laat je ook imponeren door het ijs van IJsland, het grootste gletsjermeer,  adembenemende watervallen en met een beetje geluk in de winter; het noorderlicht!

Je begint je avontuur in de bruisende hoofdstad Reykjavik, waar je de kans krijgt om 's nachts onder de betoverende Aurora Borealis te staan. Bewonder de kleurrijke lichtbogen die de sterrenhemel sieren voordat je naar het nabijgelegen Snaefellsness schiereiland reist, ook wel 'IJsland in het klein' genoemd, met zijn vulkanen, watervallen en zwarte stranden.

Verken de adembenemende Golden Circle en dompe je onder in de natuurlijke warmwaterbronnen van Landmannalaugar. Vaar over het betoverende Jökulsárlón Glacier Lagoon, omringd door drijvende ijsbergen, en ontdek de kristalheldere ijsgrotten bij de Vatnajökull gletsjer. Sluit je avontuur af met ultieme ontspanning in de vulkanische Blue Lagoon, waar het hele jaar door warmwaterbronnen wachten om je te op te warmen!