5 must-sees van Guatemala

#1Antigua

Antigua is een bruisende en vooral heel gezellige stad. Je kunt er heerlijk rondstruinen, mooie foto’s maken van de gekleurde koloniale gebouwen en genieten van de sfeer op straat. Bezoek ook zeker de markt en ga lekker eten op straat of in een van de hippe restaurants. ’s Avonds op stap is in Antigua ook absoluut een optie!
 

#2 Semuc Champey

In natuurgebied Semuc Champey bezoek je de natuurlijke turquoise 'zwembaden'. Een zwemparadijs midden in de jungle! Ook kun je hier een bezoek brengen aan de K'an Ba grot onder begeleiding van een lokale gids. Je gaat naar binnen met alleen een kaars! In het park kun je ook naar het uitzichtpunt El Mirador klimmen.

#3 Beklim een vulkaan

Als je Guatemala bezoekt, mag een beklimming van een van de actieve vulkanen zeker niet ontbreken. Hike bijvoorbeeld naar de top van de Pacaya (goed te doen voor iedereen met een normale conditie), of de Acatenango (voor échte avonturiers). Met een beetje geluk zie je de lava op enkele tientallen meters van je vandaan naar beneden stromen!

#4 De ruïnes van Tikal

De verscholen ruïnes van Tikal liggen midden in het regenwoud van El Petén en zijn misschien wel de bekendste trekpleister van Guatemala. En niet zonder reden; Tikal is indrukwekkend! Ooit was dit één van de grootste Mayasteden. Tijdens je bezoek word je meegevoerd in de geschiedenis van Guatemala en de Mayacultuur.

#5 Het Atitlán meer

Het meer van Atitlán is enorm en indrukwekkend mooi. Bezoek hier per boot een van de gezellige dorpjes en geniet van de mooie uitzichten. Vanaf het meer kun je een bezoek brengen aan de bruisende markt van Chicicastenango. Op deze kleurrijke markt vind je zeker een geschikt souvenir om mee naar huis te nemen.

Bij het mooie meer van Atitlán overnacht je bij de bewoners thuis in het dorpje San Juan la Laguna. Een bijzondere ervaring waarbij je ervaart hoe de bevolking leeft volgens oude tradities! De eeuwenlange oude tradities en rituelen zijn er bewaard gebleven en spelen nog steeds een grote rol in het dagelijks leven.