Wat te doen op Caye Caulker, Belize? 

Caye Caulker is in één woord: geweldig!! Dit eiland staat bekend om de mooie duiken die je in de omgeving kunt maken. Er hangt een heel relaxte sfeer en je vindt hier veel mensen met rasta’s en een Jamaicaans accent. Het voelde voor mij zo onwijs gek om, na meer dan 6 maanden in Spaanstalige landen te zijn geweest, ineens weer in een land te zijn waar Engels gesproken wordt. Ik wilde nog steeds tegen iedereen Hola en Gracias zeggen. Maar op Caye Caulker werd ik voornamelijk aangesproken met: “Hey sweety! You want braids?” In dit artikel vertel ik je wat hier te beleven is. 

Duiken
Caye Caulker staat bekend als duikeiland en dat is voor veel mensen ook de reden om hier te komen. Je hebt hier natuurlijk de Great Blue hole. Deze onderwatergrot van wel 124 meter diep is dé droom van iedere duiker. Als je je advanced duikbrevet hebt, is dit een fantastische duik om te doen. Houd echter wel rekening met een prijskaartje van 330 dollar. Omdat ik alleen mijn open water brevet heb, heb ik hem uiteindelijk niet gedaan. Ik heb de Esmeralda duik gedaan en dit vond ik ook al geweldig! Ik lag nog maar net in het water en zwom naar beneden en ik zwom al direct langs een zusterhaai. Verder heb ik ook veel reef sharks gezien die ook echt bij ons bleven zwemmen. We zijn tot 23 meter diep gedoken, waar prachtig koraal en mooie tropische vissen te zien waren. De duik was ongeveer €112 euro: ik vond dit het geld absoluut waard!

Snorkelen
Mocht je je duikbrevet niet hebben, dan is snorkelen ook zeker aan te raden. Dan zie je alsnog echt heel veel! Ik had een snorkeltour geboekt waarbij we naar 3 verschillende spots gingen. We hebben onder andere een zeeschildpad en heel veel zusterhaaien gezien. Echt geweldig om te zien! In eerste instantie vond ik het ook wel best eng om tussen de haaien te zwemmen. Maar ze trokken zich niks van ons aan. Verder heb je hier ook echt heel mooi koraal.

Chillen bij Iguana Reef Inn
Mijn favoriete chillplek op het eiland is Iguana Reef Inn. Dit is een hotel met aangelegd strand en een barretje vanaf waar je de sunset heel mooi kunt bekijken. De eigenaar van Iguana Reef Inn voert iedere avond om 17:00 uur de pelikanen en pijlstaartroggen met de gasten. Hij maakt er een hele show van. Heel leuk om hierbij te zijn! Je mag de pelikanen zelf ook voeren. Als je gelukt hebt, kun je hier ook zeepaardjes spotten. Overdag kun je hier heerlijk op een bedje chillen of in een van de hangmatten in het water met een cocktail in je hand. 

Fiets het eiland rond
Caye Caulker is niet groot en auto’s en scooters zijn niet toegestaan op dit eiland. Maar het eiland leent zich heel goed om lekker rond te fietsen. Je kunt op veel verschillende plekken fietsen huren, maar veel hostels bieden het ook gratis aan. Ik vond het in ieder geval heel leuk om het eiland rond te fietsen en heb hier veel gebruik van gemaakt. 

Verder heb ik hier nog lekker gedanst op Caribische muziek bij de Lazy Lizzard bar, heerlijke kreeft gegeten voor slechts 10 euro bij de Enjoy bar, maar anderzijds ook  15 euro betaald voor een wasje. Belize is dus wel een erg duur land, maar ik vond Caye Caulker zeker de moeite waard en ben erg blij dat ik er geweest ben!

Wil jij net als Paulien met Shoestring naar Belize?

Kies dan voor de 23-daagse single- of groepsreis 'Maya route'

Deze groepsreis door Belize, Guatemala, Mexico en Honduras is één grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!