Trinidad: hét pareltje van Cuba

Top 5 leukste dingen om te doen in Trinidad!

1. Trinidad met de bici-taxi
Kies eens voor wat anders en bezoek het oude centrum met de bici-taxi! Je fietst door de kleurrijke koloniale straatjes langs de vele pastelkleurige gebouwen die Trinidad rijk is. Maak een stop bij Museo Romantico & Municipal de la Historia en waan je in de 18e eeuw! 

2. Topes de Collantes
Aan de voet van Trinidad ligt de imposante bergketen Escambray. Je kan hier prachtig wandelen (of per paard de omgeving ontdekken). Onderweg geniet je van de mooie uitzichten en kan je vogels spotten. Bezoek ook de waterval van El Cubano en neem daar een verfrissende duik in het koude water en drink er een kokosnoot in de schaduw.

3. Valle de los Ingenios
Dit uitgestrekte gebied met vele (oude) suikerfabrieken was verreweg het rijkste suikerrietgebied van Cuba. Je vindt hier nog vele grote huizen die de enorme rijkdom van vroeger bevestigen. Verdiep je in de geschiedenis en beklim de Isnagatoren, vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de suikerrietplantages.

4. Playa Ancon per fiets
Op een kleine 15 km afstand van Trinidad ligt het mooie strand van Playa Ancon. Pak de fiets (lekker actief!) en je kan hier een dagje heerlijk relaxen. Dit strand heeft alles wat je je bij een tropisch strand voorstelt: rieten parasols, wit zand, een heldere zee en de verkopers komen vanzelf langs met koude biertjes, kokosnoten en snacks.

5. Lokaal eten, drinken & dansen
Op de trappen van het Plaza Mayor heb je een perfecte spot om met lokale mensen te kletsen en van een drankje te genieten. Probeer eens een piña colada op de hoek van het plein voor 1,5 CUC (the best!) of ga voor een canchanchara,  een typisch drankje uit Trinidad wat bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy.  Bij Casa de la Musica (en vele andere danscafés rondom het plein) kan je je salsa met een local oefenen tot in de late uurtjes.