"Wil je met me mee naar Cuba?"

Over deze vraag hoefde Cobine niet lang na te denken. “We waren net twee maanden samen toen mijn vriend deze vraag aan mij stelde.” Shoestring had een superleuke winactie waarbij de prijs een individuele reis voor twee personen naar Cuba was. Toen prijswinnaar Daan zijn prijs bij Shoestring in ontvangst kwam nemen, wist hij nog even niet wie hij mee zou nemen. Maar uiteindelijk nam hij toch zijn kersverse vriendin Cobine mee. En wat bleek: een leukere manier om elkaar goed te leren kennen, is er volgens hen niet.

De voorpret

Cocktails in Cuba

Samen de route uitzoeken, een backpack kopen en salsalessen volgen. De voorpret was minstens net zo leuk als de reis zelf. Goed voorbereid gingen we op pad. Op het vliegveld ontmoetten onze ouders elkaar voor het eerst. Een kopje koffie en daar gingen we dan. Op naar Cuba!

In Havana kwam Daan erachter dat ik een beetje Spaans spreek en ontdekte ik dat hij creatief is. Zijn idee om met een go-pro overal een 180 graden filmpje te maken, zorgde voor veel lol. In deze kleurrijke stad hebben we dagenlang rondgelopen, cocktails gedronken en gegeten in gezellige minirestaurantjes.

Wij tegen de rest van de wereld

Vinales

In Viñales hebben we een fietstocht gemaakt door de schitterende natuur en zijn we een dag naar het eiland Cayo Levisa geweest. Hier hebben we als Bourgondiërs genoten van een uitgebreid buffet (waarvan we later pas hoorden dat het niet voor ons was bedoeld) en een heerlijke strandwandeling gemaakt.

Pittige wandelingen in de bergen en een huisje in een wat desolaat gebied zorgden ervoor dat we in het kleine plaatsje Soroa een ‘wij tegen de rest van de wereld gevoel’ kregen. Samen konden we alles lachend aan. Zoals het doden van vijftig vliegen met teenslippers.

Playa Giron is het plaatsje waar we erachter kwamen dat we beiden van geschiedenis, Yahtzee en kreeft houden en dat wanneer er een bus niet komt, we niet in paniek raken.

Muy Bien

Varadero

Tijdens onze salsales in Trinidad bleek dat we goed hadden opgelet in Nederland. We deden het ‘muy bien’ volgens onze strenge lerares. In het nabij gelegen natuurgebied, Topes de Collantes, maakten we filmpjes voor, in en onder een waterval. Een gezamenlijke interesse voor wandelen en zwemmen konden we hierna ook aanvinken.

In Santa Clara voerden we goede gesprekken. In oude koloniale huizen, op het dak van het enige hotel van het plaatsje en in de wagons die Ché heeft doen ontsporen tijdens de revolutie.

We sloten onze reis af in een luxe hotel in de badplaats Varadero. Hier hebben we chocolademenu’s en kaasbordjes samengesteld, toeristen geobserveerd en gesnorkeld. Na drie weken waren we nog niet uitgesproken en dus is nu de vraag: waar gaat onze volgende reis naartoe?  

Wil je ook op reis naar Cuba?

↦ Bekijk onze groepsreizen naar Cuba
↦ Bekijk onze single reizen naar Cuba 
↦ Bekijk onze individuele rondreizen naar Cuba