De 5 must do's rondom Lake Atitlán

Lake Atitlán is een van de mooiste plekken in Guatemala. Langs het meer rijzen drie vulkanen op. Vanuit het plaatsje Panajachel kun je het makkelijkst de dorpjes aan het meer bekijken. Ieder dorpje is heel verschillend! Dus je kunt je hier zeker een aantal dagen goed vermaken. In de dorpen wonen Maya-indianen, die elk hun eigen klederdracht, cultuur en taal hebben. In dit artikel deel ik mijn tips over wat de leukste dingen zijn om te doen rondom Lake Atitlán.

1. Ga suppen
Je kunt op heel veel plekken rondom het meer paddleboards huren om te gaan standup paddleboarden. Dit is echt heel rustgevend en zo kun je gelijk het meer verkennen. Ben je het peddelen even zat? Dan leg je je board gewoon stil op het meer en kun je lekker gaan zonnen. Ik heb dit zelf bijna iedere dag gedaan.

2. Neem een schilderles in San Pedro
In het plaatsje San Pedro heb je heel veel gallerijen waar je de mooiste schilderijen vindt van het uitzicht op het meer. Je kunt hier zelf ook een schilderlesje volgen. Dit is echt heel leuk om te doen. Je moet dan een foto op je telefoon meenemen en dan ga je die na schilderen. De schilders helpen je heel goed en leren je verschillende technieken. Dit duurt slechts 2 tot 3 uur en ik was verbaasd over wat ik in die tijd kon maken.

3. Bekijk de sunrise en/of de sunset
De zonsopkomst en de zonsondergang bij Lake Atitlán zijn geweldig! Met het uitzicht op het meer en de vulkanen, heeft het bijna iets magisch. Als je de zonsopkomst wilt bekijken moet je wel rond 5:30 opstaan, maar het is het zeker waard!

4. Drink de lekkerste wijn en eet de beste kaas bij El Artesano Cafe
In San Juan vind je een Italiaans restaurantje met een prachtige tuin. Je kunt hier een soort High Wine doen waarbij je verschillende soorten wijn kunt uitproberen en een kaas- en vleesplateau kunt bestellen. Ik had al een hele tijd geen goede wijn en kaas meer gegeten, dus ik vond het persoonlijk echt geweldig! 

5. Volg een yogalesje in San Marcos
San Marcos is het hippie plaatsje van Lake Atitlán. Als je op de boot zit, kun je precies vertellen wie er naar San Marcos gaat. Je vindt hier namelijk vooral veel hippies. Maar ook als je geen hippie bent, kun je je hier goed vermaken. Het dorpje heeft een heel relaxte sfeer en je kunt hier bijvoorbeeld een lesje yoga volgen bij een van de vele yogascholen met uitzicht op het meer. Reken maar dat je je daarna helemaal zen voelt!

Wil jij net als Paulien met Shoestring naar Guatemala?

Kies dan voor de 23-daagse single- of groepsreis 'Maya route'

Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!