Livin' la vida loca

Dompel je onder in de Cubaanse cultuur

Slapen in casas particulares

Wanneer je Cuba bezoekt, is je reis niet compleet zonder een verblijf in een zogenaamde 'casa particular'. Dit is een soort lokale bed & breakfast. Je bent te gast bij een gezellige Cubaanse familie, waar je slaapt en eet (ontbijt vaak inclusief). Je hebt een eigen kamer, met douche en toilet.

Vraag de vrouw des huizes (of man!) of het mogelijk is om ook te dineren in de casa. Dit is een bijzondere en smakelijke ervaring! Ze doen hun uiterste best om de meest uitgebreide maaltijd voor je  op tafel te zetten. Wat staat er op het menu? Waarschijnlijk een soepje vooraf, gevolgd door kip of vis (wat de pot schaft) met daarbij rijst, bonen, salade, gefrituurde cassave en gekookte kalebas. Met ook nog een toetje (coco flan!) hoef je niet bang te zijn dat je niet genoeg te eten krijgt die avond.

Eten in een paladar

Je lunch (comida) of diner (cena) kun je ook in een paladar eten. Dit zijn particuliere restaurants die meestal in mooie koloniale gebouwen zijn gevestigd en van binnen nog die grandeur hebben van vroeger, zeer sfeervol. Het menu zal veelal hetzelfde zijn, denk hier ook aan kip, vis, varkensvlees en met een gelukje ook garnalen en kreeft. Grote verschil met een staats- of toeristisch restaurant is echter dat het eten hier met veel meer aandacht, zorg en originaliteit is klaargemaakt. Dat proef je! Paladares zijn vaak een beetje lastig te vinden in de straten, maar de lokale bevolking helpt je graag met tips en aanwijzingen.

Cocktails & salsa

Cuba ademt muziek! Overal hoor je vrolijke salsamuziek en er zijn volop mogelijkheden om je danskunsten te oefenen (of te perfectioneren) in een van de gezellige danscafés die Cuba rijk is. Nog helemaal nieuw in wereld van salsa? Neem een lesje en de behulpzame dansers leren je graag de basis van deze wereldbekende dans! Als je liever de salsa aanschouwt dan dat je zelf de dansvloer opgaat, kun je dat natuurlijk het beste doen onder het genot van een heerlijk lokaal drankje. Cuba kent vele cocktailspecialiteiten zoals de Cuba Libre en Mojito.

Wil je ook op reis naar Cuba?

↦ Bekijk onze groepsreizen naar Cuba
↦ Bekijk onze single reizen naar Cuba 
↦ Bekijk onze individuele rondreizen naar Cuba