De hoogtepunten van Jordaniƫ

De reis van Anne-Marie en haar medereizigers begint in de hoofdstad van Jordanië: Amman. Het hoogtepunt van Amman is, met zijn ligging op de hoogste heuvel van Amman, letterlijk en figuurlijk de Citadel. Duizenden jaren lang is dit dé plek geweest waaruit de politiek, religie en bestuur werd bestuurd. Eén tip van Anne-Marie: ‘bezoek de Citadel bij zonsondergang. Het is namelijk een spectaculaire plek om een mooi plaatje te schieten’.

Jordanië beschikt over vele indrukwekkende bouwwerken. De reis neemt Anne-Marie en haar reisgenoten dan ook mee van het ene indrukwekkende bouwwerk naar het andere nog indrukwekkender bouwwerk: Petra. Dit imposante bouwwerk is in de 4de eeuw v. Chr. door Nabateeërs uitgehakt uit de rozerode rotsen. Tot 1812 is deze stad verborgen gebleven, maar vandaag de dag behoort Petra tot een van de 7 wereldwonderen. Anne-Marie heeft hier een aantal prachtige wandelingen gemaakt waarvan één een prachtig uitzicht geeft bovenop de stad Petra. Wat haar betreft een echte aanrader! 

Een ander mooi plekje in Jordanië, die je wat ons betreft niet mag overslaan, is Jerash. Deze Hellenistische stad, ook wel bekend als ‘Pompeï van het Midden-Oosten’, werd verwoest in 78 v.Chr. en is (gelukkig voor ons) later herbouwd door de Romeinen.

De reis door Jordanië zit vol met hoogtepunten. De jeeptocht door Wadi Rum is volgens Anne-Marie een van de hoogtepunten van de reis. Dit woestijngebied staat bekend om haar hoge rotsformaties met prachtige pasteltinten. Anne-Marie keek tijdens de jeeptocht haar ogen uit en dacht: ‘Welke film is hier ook al weer opgenomen?’ (Antwoord: ‘Lawrence of Arabia’). De 3-uur durende jeeptocht brengt de groep bij het woestijnkamp waar in tenten zal worden overnacht. Het is natuurlijk verleidelijk om na een lange dag vroeg de tent in te gaan, maar HEY (!) waar kun je ’s nachts het beste naar de sterren kijken dan in de woestijn?

’s Ochtends wordt je wakker midden in de woestijn. Het is bijna onwerkelijk dat je dezelfde dag alweer op een boot zit voor een snorkelexcursie en BBQ-lunch. De boottocht neemt de groep mee langs alle mooie hotspots en geeft hun de kans om te genieten van de gekleurde onderwaterwereld. 

Dankzij de diversiteit en de verschillende settings die het land rijk is, is Jordanië volgens Anne-Marie een échte aanrader!