3x wat te doen in en rondom Cusco

#1 Plaza de Armas

Dit is het centrale plein van Cusco. Dus dit plein kun je met geen mogelijkheid missen. Hier vind je een heel mooie koloniale cathedraal en een grote fontein. Vanaf dit plein vertrekken dagelijks meerdere free walking tours die erg leuk zijn om bij te wonen. Zelf vond ik het ook heel leuk om op een bankje op het plein te zitten om te zien wat voor mensen er allemaal voorbij komen. Maar je vindt hier ook een aantal leuke barretjes en clubs. Ik ben onder andere naar Paddy’s geweest, wat de hoogste Ierse pub ter wereld is. Het is hier heel gezellig om drankjes te doen. Maar als je meer zin hebt om te dansen, kun je bijvoorbeeld naar Mama Africa gaan.

#2 San Pedro market

Dit is een grote markt waar echt van alles te verkrijgen is. Je vindt hier onder andere fruit, groenten, koekjes en de leukste souvenirs in alle soorten en maten. Ik ben hier meerdere keer heen geweest omdat ze echt de lekkerste verse smoothies verkopen. Een leuke bijkomstigheid is dat het ook nog eens heel goedkoop is! Ik ben hier onder andere met mijn Spaanse docent geweest die dan van alles aan ging wijzen en dan vertelde wat het in het Spaans betekende. Heel leerzaam dus!

#3 Rainbow Mountain

Naast dat je vanuit Cusco allerlei trekkingen naar de Machu Picchu kunt doen, kun je ook een dagexcursie naar de Rainbow Mountain doen. Dit vond ik een heel toffe excursie om te doen. We werden om 03:30 opgehaald en reden in het pikkedonker naar een klein restaurantje waar we gingen ontbijten om vervolgens te beginnen aan de tocht. De Rainbow Mountain ligt op 5200 meter hoogte en ik had van tevoren gehoord dat het vrij pittig ging worden door deze hoogte. We begonnen de tocht in een dikke laag mist en er lag ook nog een beetje sneeuw. Ik deed het heel rustig aan omdat ik anders bang was om last van hoogteziekte te krijgen. Uiteindelijk ben ik niet ziek geworden! Maar ik merkte wel dat hoe hoger je komt, hoe meer moeite het kost om te ademen. Eenmaal de top bereikt, was het nog steeds vrij mistig. Maar na een tijdje wachten, kwam de prachtige Rainbow Mountain dan toch tevoorschijn. Echt heel tof om te zien! Op de terugweg, toen alle mist was verdwenen, zag ik pas in wat voor mooie vallei we eigenlijk waren. Ook was ik heel blij dat we zo vroeg in de nacht vertrokken waren. Want op de terugweg kwamen we echt hordes mensen tegen, terwijl wij de berg maar met weinig andere mensen hoefden te delen. Het is dus zeker aan te raden om een tour te boeken die vroeg vertrekt.