Cuzco heeft mijn hart gestolen!

Wanneer wij Shoestring collega Nadine vragen welke stad voor altijd een bijzonder plekje in haar hart heeft, lichten haar ogen alleen al bij de gedachte aan deze stad op. Het antwoord luidt volmondig: "Cuzco!" Hier willen wij meer van weten!

Wat is er zo bijzonder aan deze stad?

Ik heb Cuzco 2 maanden lang mijn ‘thuis’ mogen noemen en dat was echt een geweldige tijd! Ik voelde me hier direct helemaal thuis. Als ik nogmaals een stad zou mogen kiezen om 2 maanden door te brengen, zou ik 100% weer voor Cuzco kiezen. Een geweldige stad, waar altijd wat te beleven valt. Elk weekend valt er wel iets te vieren. Cuzco is rijk aan vele parkjes en pleinen, met Plaza de Armas als het kloppende hart. Vanaf hier kan je eindeloos door de stad heen struinen, door het kunstzinnige San Blas, langs de markten met vers fruit en traditionele klederdracht, over kronkelende weggetjes die leiden naar de mooiste plekken van de stad. Cuzco barst van de hippe koffietentjes, bars en restaurants met menu’s variërend van de lokale specialiteiten zoals ceviche en cavia, tot vele culinaire vega en vegan opties. Zelfs na maanden in Cuzco door te brengen raak je niet verveeld en ontdek je telkens weer nieuwe plekken. Cuzco is één groot openluchtmuseum en staat ook niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft een prachtige ligging op ruim 3.300 meter hoogte, omringd door het Andesgebergte.

Wat mag je écht niet missen tijdens een bezoek aan Cuzco?

Een echte aanrader is de Boleto Turistico, een kaart waarmee je voor een bepaalde periode onbeperkt de bezienswaardigheden van Cuzco kan ontdekken. Denk aan musea over de geschiedenis van de Inca’s, maar ook de ruïnes van Sacsayhuaman mogen absoluut niet ontbreken. Paardrijden is ook heel tof om in de bergen te doen, bijvoorbeeld bij Temple de la Luna. De dag sluit je perfect af vanaf het plein voor de San Cristobal kerk, waar je een waanzinnig uitzicht op de stad hebt. De centrale ligging van de stad maakt het de perfecte uitvalsbasis voor must-see’s als Machu Picchu, Rainbow Mountain, Humantay Lake en Salineras de Maras, niet te missen als je Peru bezoekt! Maar bovenal is Cuzco een hele fijne stad om eindeloos doorheen te slenteren, genietend van de cultuur en gezelligheid.

Welke stad heeft jóuw hart gestolen?

De plaats waar je verliefd op bent geworden tijdens die ene mooie reis, de stad waar je bent geboren of het dorp waar je woont: laat ons weten welke plaats jij het liefst in een lijstje zou willen stoppen en waarom juist díe plaats voor jou zo bijzonder is. Wie weet hangt de plattegrond van jouw favoriete plekje op aarde dan wel binnenkort bij jou aan de muur!

In samenwerking met Studio216 mogen wij namelijk drie toffe posters met de plattegrond van jouw favoriete plaats weggeven. Doe snel mee en misschien komt de poster naar keuze dan wel snel jouw kant op!

Welke plek heeft jouw hart gestolen? Laat het ons weten en maak kans op een poster van 30x40 cm (excl. lijst) van de plek naar jouw keuze!

Meedoen is simpel: ga naar Shoestring op Facebook en laat hier je antwoord als reactie achter. Op 31 mei maken wij de 3 winnaars bekend!