De zoutvlakte van Uyuni

Dag 1: op pad met de 4 wheel drive jeeps

Op de eerste dag in Uyuni wordt de groep verdeeld over de 4 wheel drive jeeps. De eerste stop die je maakt is bij een train cemetery. Hier vind je een oude trein en treinrails die voorheen werden gebruikt om zilver te vervoeren. In de middag arriveerden we op de zoutvlakte wat echt heel bijzonder was! Je kon echt mega ver kijken en het leek net alsof we ons in de wolken of op de maan bevonden. De zoutvlakte is eigenlijk een grote optische illusie. Zo wees de gids een aantal bergen aan en vroeg ons hoe lang het zou duren om hierheen te lopen. Het leek niet heel ver, dus ik gokte dat dit twee uur zou duren. De gids vertelde toen dat dit je maar liefst twee weken kost. Bizar toch?! Door deze optische illusie kun je op de zoutvlakte heel grappige foto’s maken door te spelen met de diepte. Hierdoor lijkt het net alsof mensen veel kleiner zijn dan ze in werkelijkheid zijn. Hierna reden we over de zoutvlakte naar het cactuseiland. Dit is een eiland middenin de zoutvlakte met ontelbare cactussen en vanaf hier heb je ook een mooi uitzicht op de zoutvlakte. Als laatste stop van die dag hebben we de prachtige zonsondergang bekeken om vervolgens te overnachten in een zouthotel waarbij de muren en bedden van zout zijn gemaakt.
 

Dag 2: prachtig gekleurde laguna's en flamingo's

De volgende dag zijn we met de jeep naar allemaal hele mooie gekleurde laguna’s geweest met  flamingo’s. Deze meren hebben zo’n mooie kleur doordat er een bepaald soort alg in leeft. Dit alg is wel giftig voor mensen. Maar flamingo’s eten dit alg juist. Dus die zie je dan ook overal! De gids vertelde dat flamingo’s gemiddeld wel 65 jaar oud worden. Ik vond het echt een prachtige en rustgevende omgeving met de bergen in de achtergrond! De omgeving had voor mij bijna iets onechts. Later maakten we nog een stop bij viscacha’s. Dit zijn dieren die een soort kruising zijn tussen konijnen en chinchilla’s. Heel grappige en makke beesten! In de avond sliepen we in een primitieve accommodatie wat heel gezellig was, maar het werd hier wel echt mega koud! Dus het is slim om iets warms mee te nemen. Gelukkig werden we de volgende ochtend verwend met een bezoekje aan de Hot Springs! Hierna zijn we rustig aan teruggereden naar Uyuni. 
 

Ook met Shoestring naar Bolivia?

Kies voor onze 24-daagse groepsreis Peru & Bolivia!

Ruige bergketens en ontzagwekkende vulkanen, resten van oude beschavingen en een kleurrijke inheemse bevolking kenmerken deze spectaculaire reis. Zwerf met Shoestring mee over de enorme zoutvlaktes van Salar de Uyuni. Je kunt de ruïnes bezoeken van de legendarische verloren stad van het Incarijk, Machu Picchu. Maar er valt nóg veel meer te ontdekken op onze tocht dwars door de Altiplano. Besneeuwde Andestoppen met weidse vergezichten bijvoorbeeld. Woestijngebieden aan de kust, met in de aarde getekende lijnen van oude culturen in Nazca. De grillige Colca Canyon, waar je wellicht de condor met zijn machtige spanwijdte ziet. Overblijfselen van de Spaanse overheersing vind je terug in koloniale steden als Arequipa, Cuzco en Potosi. Vergeet ten slotte niet cavia aan het spit of de lokale Pisco sour te proeven!

➳ Groepsreis Peru & Bolivia